Re: OT na sobotu: Sůl do kuchyně se sníženým obsahem sodíku ?
gatilo
gatilo na centrum.cz
Sobota Prosinec 13 13:31:24 CET 2014
13.12.2014, 13:24:09
Ja to pouzivam, jako prevenci pripadneho nedostatku K, pro kteryzto
ucel, je ten pomet dostatecny, a to i v pripade, kdy zminena salka slouzi
jen k finalnimu dosoleni, kdezto zakladni kuchynska spotreba je kryta
beznou NaCl.
S pozdravem Pavel
mailto:gatilo + zavinac + centrum.cz
--
Pavel Troller napsal:
> Zdravím,
> hmm, tak bohužel poměr je obrácený... Jasně, takový je skutečně přírodní
> poměr, ale to by pak chtělo jíst jen pokrmy solené tímto... Ono když vařím,
> často používám příměsi přirozeně slané (sojová omáčka Kikkoman, směsi koření
> atd) a tim se efektivně i v tom pokrmu ten draslík poředí. Tak bych raději
> ten původní poměr ve prospěch draslíku... Tudy tedy ne, škoda, říkal jsem si,
> že takto snadno by to bylo fajn.
> Zdraví Pavel
>> http://krevni-tlak-vysoky.heureka.cz/salka-500-g/
>>
>> Dne 13.12.2014 v 12:21 Jaroslav Buchta napsal(a):
>>> Ted jde o to, kolik toho KCl obsahuje...
>>>
>>> Dne 13. 12. 2014 12:17, gatilo napsal(a):
>>>> 13.12.2014, 12:06:20
>>>>
>>>> V zemich agenta Burese, existuji obdobne vyrobky pod nazvy "salka"
>>>> ,"mary" a mozna i jine. Dostupnost je ale ponekud horsi. Ja kupoval
>>>> prvne zninenou v bezne samoobsluze za cca 44kc/0,5kg. Jmeno obchodu je
>>>> zbytecne uvadet, neb uz to tam nevedou.
>>>> Velkej Bracha vypliv napr. toto:
>>>> http://www.lekarna.cz/salka-500g/
> _______________________________________________
> HW-list mailing list - sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
Další informace o konferenci Hw-list