Re: OT na sobotu: Sůl do kuchyně se sníženým obsahem sodíku ?

gatilo gatilo na centrum.cz
Sobota Prosinec 13 12:17:26 CET 2014


 13.12.2014, 12:06:20

V zemich agenta Burese, existuji obdobne vyrobky pod nazvy "salka"
,"mary" a mozna i jine. Dostupnost je ale ponekud horsi. Ja kupoval
prvne zninenou v bezne samoobsluze za cca 44kc/0,5kg. Jmeno obchodu je
zbytecne uvadet, neb uz to tam nevedou.
Velkej Bracha vypliv napr. toto:
http://www.lekarna.cz/salka-500g/

S pozdravem Pavel
  mailto:gatilo + zavinac + centrum.cz

--
Pavel Troller napsal:

> Zdravím,
>   Kdykoliv jede někdo z rodiny do UK, vždy si u něj objednám toto:
>   http://www.losalt.com
>   Jde o směs 66% KCl a 33% NaCl. Používám to v běžné kuchyni místo klasické
> NaCl a musím říct, že mi to velice vyhovuje, výrazně to mírní mé zdravotní
> problémy. Navíc bych subjektivně řekl, že KCL je ještě slanější než NaCl,
> takže stačí menší gramáž této směsi na dosažení stejného chuťového vjemu.
> Na webu lze dohledat distribuci po světě - v Evropě je k dispozici v řadě
> zemí, ČR však mezi nimi není. To lze řešit několika způsoby:
>   - obdobným produktem, který by u nás k dispozici byl
>   - zdrojem kvalitního KCl, který lze bez obav konzumovat - směs si pak
> umíchám sám
>   - dovozem originálního produktu - vidím, že by měl být k mání v Rakousku
> i Německu, ale ačkoliv jsem již manželku zaúkoloval, aby se na svých
> služebních cestách po něm podívala, zatím nebyla úspěšná.
>   Je o tázkou také, jak to bude s cenou - věřím, že i KCl v P.A. čistotě
> by nemusel být tak drahý a že by to bylo asi nejjednodušší řešení...
> Co o tom soudíte, kolegové chemici a kuchaři (kuchařina je stejně jen
> speciální obor organické chemie :-) :-) ) ?
>   Zdraví Pavel
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

 



Další informace o konferenci Hw-list