laserove ukazovatko - promitani rastru

Glajc Pavel pavel.glajc na del.cz
Pátek Srpen 1 15:58:55 CEST 2014


copak po obloze, ale jak to sundává vrtulníky....
Loni v zimě jsem dokonce viděl zelené ukazovátko nainstalované vzadu na "kouli" vleku kamionu. Rozmítané to bylo všemi směry. Na zasněžené krajině to vypadalo moc efektně, ale jet za ním bych nechtěl.
Pavel Glajc

----- Původní zpráva ----- 
> Odesilatel: "Tom Meinlschmidt" <hw na meinlschmidt.org> 
> Příjemce: HW-news <hw-list na list.hw.cz> 
> Datum: 01.08.2014 14:59 
> Předmět: Re: laserove ukazovatko - promitani rastru 
> 
> jen doufam, kdyz uz takhle zkousite 'kam az to dosviti', ze s tim nezkousite satrat po obloze...
> 
> tm
> 
> ps: v nekterych zemich jsou tuty lasery uz mimo zakon 
> 
> On Aug 1, 2014, at 10:55 , RV <vicek.radek na cpost.cz> wrote:
> 
> > Zdravim,
> > 
> > privezl jsem si z dovolene zelene laserove ukazovatko prodavane nejakym poulicnim prodavacem, krome toho, ze jsem se paradne bavil pri smlouvani o cene, se mi provedeni celkem dost libi - kovova tuzka s kvalitni povrchovou upravou, napajeni dvema AAA a hlavne me prekvapilo kam to az dosviti - vcera jsem v podstate presvitil cele CB coz je odhadem tak 10km (ze sidliste Maj jsem svitil az na Nedabylsky kopec).
> > 
> > Nicmene chci se zeptat na jinou vec - je k tomu takovej nastavec, ktery ma rotacni element a ktery zacne promitat takovou zvlastni mrizku. V podstate to v jedne poloze promita body v rastru treba A, pootacenim z tech bodu vylezou dalsi body, ktere po kruhovych drahach doputuji do dalsiho postaveni kdy je opet ctvercovy bodovy rastr, ale uz A/2. Dalsim otacenim z toho zase vyletnou dalsi body, ktere rotacne prejdou zase do puvodniho rastru A.
> > 
> > Zajimalo by me jak tento efekt je udelanej - jestli jsou tam nejake polarizacni filtry a efekt vznika nejakou interferenci a nebo vubec netusim. Jedine co je trochu znat, ze ten stredovy bod kudy bezi puvodni paprsek je trochu silnejsi nez ty ostatni.
> > 
> > 
> > -- 
> > Radek Vicek
>



Další informace o konferenci Hw-list