OT: lepidlo do mrazu

Kručinský Ladislav ladislav.krucinsky na linde-mh.cz
Úterý Říjen 15 13:34:32 CEST 2013


Děkuju za podněty, předám je kolegovi.
Ten princip foukání horkovzduškou kvůli vytvrzení je dost nerálný poněvadž děr se bude vrtat asi stovka., to by trvalo dlouho a rozehřát beton okolo by se stejně nepodařilo.
Spíše se mi líbilo to tavné lepidlo, to by stačilo shora natavit tak aby trošku zateklo. To by možná mohlo stačit.

Zdravím
Kručinský

From: hw-list-bounces na list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Draček Fráček
Sent: Tuesday, October 15, 2013 1:22 PM
To: HW-news
Subject: Re: OT: lepidlo do mrazu

No ja bych z toho vedu docele dalal a to protoze s tim mame prakticke zkusenosti. Bezne poxidy a to i ty docela drahe pevnostni pryskyrice vytvrzovane aminy maji pod -20C tendenci krehnout. Je otazka co to udela pri -25C Mame zkusenosti s -40C Sibir a pri techto teplotach se na epoxid stacilo blbe podivat a on se zacal tristit a to se bavime o epoxydu vytvrzenem v teple pokud pryskyrice tuhne pod -5C nemuze prakticky nikdy dosahnout jemenovite pevnosti.
Do mrazu by se mela pouzivat methakrylatova lepidla ty vydrzi i -55C
Martin

Dne 15. října 2013 9:09 RV <vicek.radek na cpost.cz<mailto:vicek.radek na cpost.cz>> napsal(a):
Ja bych z toho nedelal vedu - vzal bych jakykoli epoxid - namichal ho, ohral horkovzduskou, nalil do diry, zamacknul tam magnet a prebytecne lepidlo utrel

jakmile ten epoxid bude ohratej tak to zreaguje a vytvrdne

Radek Vicek

Dne 15.10.2013 11:02, Tom Meinlschmidt napsal(a):

co tuto? http://www.nejlevnejsi-barvy-laky.cz/kittfort-epoxy-1200-400-g-univerzalni-dvouslozkova-epoxidova-pryskyrice

jediny problem bych videl v case vytvrzeni, ale i to by se snad dalo poresit nejakou infralampou nebo obycejnou zarovkou v kvetinaci nad tim zalitym kusem

tm

On Oct 14, 2013, at 19:27 , Kručinský Ladislav <ladislav.krucinsky na linde-mh.cz<mailto:ladislav.krucinsky na linde-mh.cz>> wrote:
Neparoduji předchozí téma (žáruvzdorné lepidlo) ale náhoda tomu chtěla, že potřebujeme do děr v podlaze vlepit magnety pro řízení pohybu vysokozdvižného vozíku (zpomalení a zastavení na konci uličky).
Magnety mají průměr 30mm x 15mm výška, dávají se dva na sebe do díry v betonové průmyslové podlaze, vrtáme ji vrtákem 32mm. Problém je, že nyní instalujeme ten systém v mrazicím boxu, kde je trvalá teplota -25°C. V normálních podmínkách jsme používali běžný silikon nebo flex-lepidlo na dlaždice. Ty magnety jsou bezpečně mimo stopu vozíku, takže ta hnízda nejsou namáhána mechanicky ale něco vydržet musí (občas tam projede běžný ruční vozík který nemý vedení v uličce).
Nevíte prosím někdo o lepidlu, které by zatvrdlo i v mrazu ?
Navrhnul jsem zákazníkovi, že je budeme zalévat vodou ;-)))... vypadal že chvilku přemýšlí ale asi to neprojde - kvůli potenciálním prasklinám v podlaze.

Děkuji za případné zamyšlení.
Kručinský

<winmail.dat>_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz<http://www.HW.cz>
Hw-list na list.hw.cz<mailto:Hw-list na list.hw.cz>
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

Tento e-mail včetně příloh může obsahovat důvěrné informace. Jestliže nejste zamýšlený adresát tohoto e-mailu, pak jakákoliv forma zveřejnění, tisk, kopírování, distribuce nebo šíření tohoto e-mailu a připojených příloh je přísně zakázáno. Pokud obdržíte tento e-mail omylem, oznamte to neprodleně jeho odesilateli a okamžitě tento e-mail včetně jeho příloh trvale vymažte ze svého systému. Odesilatel e-mailu neodpovídá za jakoukoliv škodu způsobenou modifikacemi či zpožděním přenosu e-mailu.



This e-mail and any attached files may contain confidential information. If you are not the intended addressee of this e-mail, you are hereby notified that any disclosure, printing, copying, distribution or dissemination of this e-mail and any attached files is strictly prohibited. If you receive this e-mail in error, please immediately notify the sender and permanently delete this e-mail and its attachments from your system. The sender of this e-mail does not accept liability for any damage that may be caused by any modifications or delay in the transmission of it.


_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz<http://www.HW.cz>
Hw-list na list.hw.cz<mailto:Hw-list na list.hw.cz>
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20131015/1d868b22/attachment.htm>


Další informace o konferenci Hw-list