Cim zafixovat termistor do cca 250 stC?

Šerých Jakub Serych na panska.cz
Pondělí Listopad 18 20:59:14 CET 2013


V mem extruderu, ktery jsem koupil na http://reprap-fab.org/shop/index.php byl zakapnuty cervenym silikonem a funfuje to perfektne.

Jakub Serych

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Andrej Jancura
Sent: Monday, November 18, 2013 8:23 PM
To: HW-news
Subject: Re: Cim zafixovat termistor do cca 250 stC?

Dobry vecer,
no konkretny tip pasty Vam neporadim, ale skusim Vam aspon dat tip na to, koho sa spytat. Skuste pozhanat nejakeho fyzika, ktory sa meranim tepla a teploty zaobera nie len prakticky, ale aj teoreticky. Pri takychto pracach totiz treba experimentovat a zvycajne treba dost veci naokolo a medzi inym aj fixaciu senzorov. Tych fixacnych past bude urcite viac nez dost ale nebudu zrovna lacne, ale skusit to mozete.
A.


2013/11/18 Jaroslav Buchta <jaroslav.buchta na hascomp.cz<mailto:jaroslav.buchta na hascomp.cz>>
Prisly mi termistory, ktere by mely byt vhodne na extruder pro 3D tiskarnu, sklenena perlicka asi 1-2mm, predpokladam, ze tu teplotu vydrzi kdyz se to bezne pouziva...
Plan B je pouzit dodany termoclanek, docela hezky provedeny v kovovem valecku se sroubenim, vzorky zesilovace od AD jsou na ceste, ale nez udelam desku.... tak to asi zkusim s tim termistorem a teplotni charakteristiku promerim.
Otazka je, cim ten termistor fixnout v dire (vyvrtam asi D2,5x4mm do mosazi), aby to byl el. izolant (termistor 100kOhmu/20st) ale dobre vedl teplo (to pri tech rozmerech asi neni tak podstatne???) a pritom vydrzel tu teplotu. Tim pada oblibeny 3-ton epoxy.
Napada me cerveny silikon na motory, ten nejake takove teploty napsane ma, nebo kamnarsky tmel v tube do pistole, to asi taky nekde mam, tam jsou hrubsi fragmenty ale nejak precedit v tom kapkovem mnozstvi by to slo... Ale nevim, co el. vodivost. Ten silikon se mi libi vic.
Nejake dalsi napady?

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz<http://www.HW.cz>
Hw-list na list.hw.cz<mailto:Hw-list na list.hw.cz>
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20131118/27b46802/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list