Brake board STM32F0

Michal Grunt michal.grunt na vynet.cz
Středa Červenec 17 14:37:58 CEST 2013


Omezení F0 mě zatím moc netrápí, zatím dělám spíš nenáročné věci. Je mi jasné, že Discovery vychází finančně lépe, ale pořád kupovat Discovery do nějakého projektu, když z něho pak 50% nevyužiju (zdroj, programátor, tlačítka, LED). Místo jednoho Discovery koupím tři procesory, možná 4 - bez plošného spoje. Plošný spoj pro nějaký mini projekt budu muset dělat tak jako tak, takže je to jedno, zda někam do rohu prdnu i procesor nebo si těch destiček předem pár vyrobím. A tím se dostávám k tomu, že kdybych použil Discovery tak si na plošným spoji (nebo v krabičce) zaberu hodně místa věcma, které Discovery obsahuje a které pak stejně nebudou ve funkčním celku použité. Takže jsem si představoval něco jako Arduino mini (procesor, krystal - bez harampádí okolo co má Discovery). Takže jsem chtěl slyšet např. pozor na zapojení zemí, blokování něčeho, nebo pokud se použije DA/AD, je nutné na desku nezapomenout dát xxx atd. :-)

> OT: rozmyslal som cely cas, co autor tou "brzdnou doskou" myslel... ;-)
Omluva, překlep.

MG

-----Original Message-----
From: hw-list-bounces na list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Petr Labaj
Sent: Wednesday, July 17, 2013 2:00 PM
To: HW-news
Subject: Re: Brake board STM32F0

STM32Fx maji vicemene kompatibilni pouzdra. Takze klidne muzete pouzit pro STM32F0 desku pro STM32F103 atd.

Nejak jsem nepochopil, oc Vam jde. Pokud to chcete do hodne maleho prostoru, tak to znamena vlastni desku. Pokud je to na hrani a univerzalni pouziti, tak Discovery kit ma cenu, ktera je nizsi, nez soucastky na nem.
Kdyz jsem ho kupoval ja, tak to stalo nejakych 185 Kc. A to je na desce i programator (pouzitelny i pro programovani/ladeni na Vasi desce, kterou si pripadne udelate).

Nicmene se zkuste jeste zamyslet, jestli STM32F0 je to prave. Prece jen ma oproti vyssim radam dost neprijemna omezeni - nema USB, nema relokovatelnou tabulku vektoru, takze se spatne ladi v RAM atd.

PL

**********************************

From: "Michal Grunt" <michal.grunt na vynet.cz>
To: <hw-list na list.hw.cz>
Sent: Wednesday, July 17, 2013 12:27 PM
Subject: Brake board STM32F0


Koukal jsem na e-bay a nic takového tam není (mimo Discovery). Přitom procesor stojí u TME padesát korun. Přemýšlel jsem, že bych si udělal universální PCB. Je otázkou zda má cenu vymýšlet něco "komplikovaného" (třeba připrava na DA/AD předovník, nebo tam zabudovat jednoduchý zdroj 3V3 atd.) nebo jenom udělat běžný pinout, protože pokud má jedna noha x funkcí...? Jasně na testování a možná i na konstrukci mohu použít celkem levný Discovery, ale to taky nelze všude když jsou třeba kladeny požadavky na rozměry. Jde mi o to, že bych si chtěl udělat pár konstrukcí které mám v hlavě a teď řeším jak si to do budoucna co nejvíce zjednodušit (např. něco jako mini Arduino). Nějaké tipy z praxe?

Děkuji, MG

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list na list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list