Magneticka boure - seknute MCU?

Tomas Chvatal tchvatal na fordiag.cz
Středa Duben 17 21:07:20 CEST 2013


Zajimavy postup. 
Z vlastni zkusenosti jen varuji pred moznym zarusenim i stabilizovaneho zdroje na stole.
Jednou jsem neco bastlil do RC vysilacky napajene ze zdroje a po jejim zapnuti cvaklo ve zdroji rele,
ten asi prepnul na vyssi napetovy rozsah, a vysilacka sla kukat. :-)

s přáním hezkého dne / Best regards
Tomáš Chvátal
tchvatal na fordiag.cz

  ----- Původní zpráva ----- 
  Od: Mirek 
  Komu: 'HW-news' 
  Odesláno: 17. dubna 2013 20:44
  Předmět: RE: Magneticka boure - seknute MCU?


  Pro zkoušení odolnosti zařízení jsem používal CB "ručku" s přepínateným výkonem 1 a 4W. 

  Přibližováním zaklíčované stanice k zařízení jsem jej "zarušil", přidal odrušovací bižuterii a zkoušel znovu.

  Jednoduché, účinné.

  Mirek

   

   

  From: Andrej Jancura [mailto:aj.hwlist na gmail.com] 
  Sent: Wednesday, April 17, 2013 5:42 PM
  To: HW-news
  Subject: Re: Magneticka boure - seknute MCU?

   

  Dobry den,

  viete pre tento druh chyb sa bojim nieco seriozne robit s procesormi. Ked to budete dostatocne dlho pozorovat a riesit, urobite si obraz a filozoficku teoriu, ktoru ked dotiahnete k dokonalosti, tak skoncite pri veciach, na ktore lepsie ani nepomysliet. Nechcem Vas strasit, to je normalny zaver z normalneho technickeho vyvoja. Nastastie som uz par rokov mimo a nikomu nevleziem do kapusty...

  Dobre teraz nieco prakticke. Som presvedceny o tom, ze tam nebudu ziadne low esr problemy ci nieco podobne. Skor si myslim, ze tam bude treba nasekat odrusovacie kondy a podobnu bizuteriu, ale kam ich dat ci nedat, alebo ake hodnoty, to je uz vecou konkretneho bastlenia a vychytavok. To sa naozaj neda urobit bez toho, aby to clovek nemal v rukach. Kedze sa tu teraz rozoberaju rozne problemy s picom, skusil by som pre zaciatok osetrit piny pre reset a icsp, vratane pinu pgm! A to aj napriek tomu, ze ich nepouzivate. Potom by som pozrel vsetky input piny a nakoniec vsetky output. Mozno bude stacit nieco na napajanie. Proste treba prejst vsetky moznosti a skusat. Ale to je robota a testovanie na tyzdne, kym to vyladite.

  A.

  2013/4/17 RV <vicek.radek na cpost.cz>

  Zdravim,

  zrejme jsem se tu nedavno rouhal a doslo i na mne.

  Provozuji skoro 4 mesice nonstop ten solarni regulator - bez zasahu do HW to jede jiste 2 mesice - zmeny do SW jsem sice delal, ale vicemene kosmeticke - jinak jadro a vykonne procedury jsou stejne take uz velmi dlouho.

  Vcera se regulace kousla v 10:50 - nedokazu rict v jakem to je stavu - vypada to jak kdyby se vsechno zmrazilo - veskere vystupy zustavaji tak jak byly v okamziku kdy se to seklo - tedy i treba kontrolni LEDky.

  Zarizeni jsem resetnul a jelo az do dnesniho dne do 10:48. Naprosto stejne priznaky.

  Mate me ten cas - v zarizeni nejsou zadne RT hodiny, ani nejaka pocitadla ktera by neco takoveho mohla zpusobovat - bezi tam jen preruseni od timeru - rozhodne tam neni nic co by vedelo kolik je hodin nebo ze ubehlo 24h.

  Vzhledem k tomu, ze solarni panel je pomerne slusna deskova antena vcetne privodu tak se nabizi bud nejake ruseni z nejakeho vysilani (tezko rict co - nejakej smazic na CBcku)? Nevim co dalsiho...

  A pak me napadlo zda by to nemohlo souviset s tim, ze byla ted (tusim vrchol v nedeli) nejaka velmi silna magneticka boure na Slunci - je realne aby ten panel a to vedeni (cca metr venku a 4m uvnitr) nachytalo takovej bordel aby to vykolejilo PICa? Solar je napojenej na pomerne slusnou bateri lowesr kondu na vstupu, mereni proudu je galvanicky oddelene takze jedine jak se to muze dostat na MCU je pres mereni napeti - tam je delic a za nim keramika 100n - doposud se s tim dalo merit spolehlive ze nelitala ani tisicina V.

  MCU je napajen ze strany baterie pres menic s LM2575, ktery ma jeste na vystupu dalsi dodatecny LC filtr. MCU zablokovany na napajeni keramikou a elytem.
  Az doposud to jelo v podstate 4 mesice nonstop.

  Ja muzu podniknout nejaka opatreni, ale zatim nevim proti cemu.

  -- 
  Radek Vicek

  Tento e-mail včetně příloh může obsahovat důvěrné informace. Jestliže nejste zamýšlený adresát tohoto e-mailu, pak jakákoliv forma zveřejnění, tisk, kopírování, distribuce nebo šíření tohoto e-mailu a připojených příloh je přísně zakázáno. Pokud obdržíte tento e-mail omylem, oznamte to neprodleně jeho odesilateli a okamžitě tento e-mail včetně jeho příloh trvale vymažte ze svého systému. Odesilatel e-mailu neodpovídá za jakoukoliv škodu způsobenou modifikacemi či zpožděním přenosu e-mailu.



  This e-mail and any attached files may contain confidential information. If you are not the intended addressee of this e-mail, you are hereby notified that any disclosure, printing, copying, distribution or dissemination of this e-mail and any attached files is strictly prohibited. If you receive this e-mail in error, please immediately notify the sender and permanently delete this e-mail and its attachments from your system. The sender of this e-mail does not accept liability for any damage that may be caused by any modifications or delay in the transmission of it.

  _______________________________________________
  HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
  Hw-list na list.hw.cz
  http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

   



------------------------------------------------------------------------------


  _______________________________________________
  HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
  Hw-list na list.hw.cz
  http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20130417/39b0cb6a/attachment.htm>


Další informace o konferenci Hw-list