Re: OT - Tlakový soudek s pivem

Na navrhpcb na gmail.com
Čtvrtek Září 13 19:55:25 CEST 2012


To je na body nebo na nejake znamky, ten soudek?  Já si to radsi koupim ve skle, ty sudy mi připadaly nejake drahe a take máte půllitr za 20,- to chutná o tolik lepe??

Odesláno z iPadu

12. 9. 2012 v 17:32, Kručinský Ladislav <ladislav.krucinsky na linde-mh.cz>:

> Zdravím přítomné pivaře a znalce... ;-)
> Omlouvám se za OffTopic ale nedalo mi to - zakoupil jsem na benzínce Agip (po natankování patřičného množství) za 200 Kč,- 5litrový soudek s Krušovickou 12°. Soudek se pyšnil tím, že má uvnitř jakýsi revoluční tlakovací systém a skutečně celou dobu čepování pivo teklo pod konstantním tlakem a přiměřeně pěnilo. Po vypití jsem soudek nedočkavě kuchnul, fotografie jsou na hátétépé:lada/issa/cz. Vevnitř soudku byla přilepená plechová patronka (formát klasického spreje ale s rovným dnem) a v ní byl zbytek natlakovaného hnacího plynu. Na patronce byla naražena regulační hlavice: plastová komora s plastovým pístem těsněným pomocí O-kroužku a namazaným nějakou (asi potravinářskou) vazelinou. Píst pěkně pružil a zjevně pokud poklesl okolní tlak přetlačil ventilek patronky a připouštěl hnací plyn. Potud pro mne pochopitelné. Nerozumím dvěma věcem:
> 1.- Proč je patronka plná granulí - nejspíše aktivního uhlí ?
> 2.- Jakou funkci má zelenočerný plastový kroužek, který byl ztuha nasazen uvnitř plastové komory na kulatém osovém výstupku na pístu (viz foto ...947). Kroužek je lehounký, nemagnetický ale zjevně ze dvou různých plastů...
> 
> Zatím jsem nic nevyhodil, takže pro zájemce mohu pokračovat v kuchání.
> 
> Jinak pro ty kteří nad soudkem váhají, je to deset dobrých piv za dobrou cenu ale ten soudek zjevně nelze znovu naplnit - po vypotřebování hnacího plynu to přestane fungovat.
> 
> Díky za trpělivost.
> 
> Kručinský
> 
> <winmail.dat>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list