Vaření , rele , teplota, timer
Jaroslav Lukesh
lukesh na seznam.cz
Úterý Duben 3 19:31:08 CEST 2012
Jenže dneska už nebývá součástí domu velká plotna od kamen, ale 4hořákový
sporák o šířce 50-60cm, takže se na něj nic jiného než tenhle hrnec už
nevejde. Navíc to hlídání teploty je taky lepší svěřit nějakému bimetalu.
Takže v hrnci máme aktuálně odsypané obilí pro slípky.
A znalost ano, upadla, neb v babských časopisech se píše o úplně něčem jiném
a znáte ženský. Ikdyž mají chytrou knížku, furt to hledají v obrázkových
časopisech.
----- Původní zpráva -----
Od: "gatilo" <gatilo na centrum.cz>
Smarja, to vazne znalost zakladnich domodelnych praci tak strasne upadla.
No asi jo, kdyz si dneska lidi ani neumeji ukrojit chleba a kupuji
krajenej, co voschne jeste driv nez ho donesou domu.
V dobach meho detstvi se u nas zavarovalo dosti hojne, tak 100
litrovych sklenic /rok + nejake dalsi mensi a vetsi.
K zavarovani slouzil klasicky pozinkovany hrnec neco jako
http://www.partnermarket.cz/hrnec-zavarovaci-pozink-30-l-s-pouzdrem-rex/d-72103/
Kdyz se nezavarovalo, slouzil i k ledascemu jinemu.
Vody se do hrnce dava jen nekolik cm, teplota a cas je dan obsajem
sklenic, jahody treba jen 70 st.C / 10 min, maso klidne i 100 st. 45
min. Drive na to v zenskych casopisech byvali vselijake tabulky.
Chlap byl k dilu prizvan jen kdyz bylo treba hrnec plny sklenic
zvednou ci sundat z plotny
Další informace o konferenci Hw-list