Ethernet

Michal Grunt michal.grunt na vynet.cz
Středa Květen 11 14:59:21 CEST 2011


Koukal jsem na to, ale tyto specialni obvody neni nic levneho (alternativa treba LM5072) a hlavne potrebuje to hromadu soucastek okolo. Nenasel jsem ani zadnou levnejsi desticku (hotovy modul), ktera by nasledne sel do zarizeni zabudovat. Cena kolem $100 je trochu moc. I kdyz pravé PoE by se mi libilo, ale zase to chce switch s PoE (nebo injektor) atd.
Zustanu asi u puvodniho zapojeni. Jak tedy co nejucineji chranit zarizeni "amatersky" napajene po ethernetu?

MG



Odesílatel: hw-list-bounces na list.hw.cz [hw-list-bounces na list.hw.cz] za uživatele Šerých Jakub [Serych na panska.cz]
Odesláno: 11. května 2011 11:08
Komu: HW-news
Předmět: RE: Ethernet


Rekl bych, ze idealni je pouzit menice vyvinute specialne pro PoE, ktere maji radu ochran zabudovanych uz primo v sobe. Napriklad TPS23753, ale jiste jich existuje i rada dalsich.

Jakub Serych

From: hw-list-bounces na list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Michal Grunt
Sent: Wednesday, May 11, 2011 10:27 AM
To: HW-news (hw-list na list.hw.cz)
Subject: Ethernet

Zdravim, zanedlouho budu kompletne predelavat cele bytove jadro, tak premyslim, ze kdyz uz budu predelavat komplet elektriku, tak bych po byte rozmistil par ethernetovych zasuvek. Krome pocitace bych je nejspis vyuzil i na jine veci. Zatim me napada venkovni teplomer s enc28j60 + DS18B20… (pripadne dalsi napady?) Chci se zeptat ohledne napajeni hracek jako v pripade teplomeru po ethernetovem kabelu. Mam tu pekny 31V (3A) spinany zdroj ze starsi HP tiskarny. Teplomer by mel v sobe napr. DC-DC menic MC34063. Rad bych, aby mel DC-DC menic i nejakou ochranu proti prepeti (kdyby hlavni zdroj odesel aby to neodneslo vsechno co by na nem bylo povesene). Jak toto resit, transilem + polyswitch?

MG


Další informace o konferenci Hw-list