OT: patecni offtopic- podvodní skutr ?

bosorka.p na seznam.cz bosorka.p na seznam.cz
Pátek Červen 10 02:23:46 CEST 2011


Co vas zajima, majitelem nejsem, ale meli jsme na lodi  velky scooter od Daka a tuten kram v tom nejdrazsim provedeni k tomu byl jako pozornost zdarma.
Kdyz jsem ted videl ceny na CZ webu, malem jsme si poprskal monitor, sice si uz nepamatuji ceny, ale ten zakladni model urcite prodavali hoodne pod 200$ a to prodejny okolo plaze, tedy spise drazsi prodejci. 
A i tak bych to spise oznacil za predrazene.
Technicky, plastovy vylisek, elektromotor, ty levne modely nejsou ani moc bytelne, vodotesnost se zajistuje pretlakovym vnitrkem, cili se to musi pred pouzitim napumpovat, ten profi model pro potapeni je uz trochu lepsi a skutecne vodotesnej.
Cele to je na klasickou Pb gelovku 12V 7Ah bezne modely a 12Ah ten profi. Jak dalece se z 12V 7Ah da odebirat 300W 1.15hod, necham na posouzeni konference ;- ). Takze Baterka, primitivni elektronika, motor, vrtule a ochranny kos, tot vse. Zakladni modely maji plastovou 3 listou a ten profi trochu lepe provedenou srobovicovou.
Na riditkach jsou dve packy a kdyz jsou obe stlaceny vrtule se toci, levne modely maji kladny vztlak, cili kdyz to pustite vrtule se zastavi a cele to vyplave na hladinu, profi model ma reklamstinou receno regulovatelny vztlak, v realu se do rukoveti daji zapichnout zavazi :-). Zakladni modely nemaji regulaci rychlosti, ten profi tusim ma 3 rychlosti.

Celkovy dojem , pouzitelnost, pekna hracka na nudne prvni odpoledne u vody, nic vic, nevim kam a jak se jezdite k vode dovolenkovat, ale tahat sebou dalsi 7-10kg zavazadlo s timto kramem, nabijeckou, nahradni baterkou my prijde jako zverstvo, zvlaste pokud clovek na dovolenou lita a treba taha bednu kramu na potapeni.
Zaver, takove ploutve jsou levnejsi, skladnejsi,posili vam fyzicku, mimochodem, i s tim profi modelem lze kraulem,  bez  ploutvi, drzet krok, ty levnejsi modely by mel stihat i prumerny rekreacni plavec minimalne jeden bazen, v kazdem pripade s ploutvema budete rychlejsi i v leze na zadech :-)
Pokud to chcete jako hracku, mrknete na ebay a kaslete na nejake reci o kopiich, i ten original se dela 100% v Cine (je to na nem napsano) , cili je tu jediny rozdil , "kopie" dela nocni smena :-) . Evropsti prodejci pak za podpory US webu ceny vysroubovoly do astronomickch rozmeru. Pokud bych mel odhadnout cenu tak zkladni model 2000 , ten profi do 5000Kc , ostatni je reklama a zisk prodejce. 

P.B.

>Predem sorry za OT, ale je uz patek, a mozna tu narazim na nejakeho 
majitele.

Loni jsem u more videl manika, jak jezdil po vode a drzel se takovýho 
udelatka:
http://www.sz-wholesale.com/uploadFiles/Sea%20Scooter_290.jpg
Nabizeji to treba zde:  http://www.seascooter.cz/
Moc se mi to libilo, dokonce i rodina dotycneho si to uzivala, jezdilo 
to mooc pekne - v podstate se nedalo stacit plavanim  ani s vypetim 
vsech sil :-(
Ovsem ceny  u nas nejsou nijak zajimave.  Da se to koupit nekde  
levneji?  Ma nekdo treba nejake  zkusenosti ? Vlastni to nekdo?
Primarne je to urcene k potapeni a snorchlovani, ale i po vode to jede...
Planuji to poridit, jen nevim co, kde.....
Treba i s "plagiaty" ktere se objevuji  -  
http://aukro.cz/vodni-skutr-s-vykonem-200w-vyprodej-i1615710436.html
za zajimavou cenu
( ....a na ktere  upozornuji i na te strance vyse uvedene ?)
JaKub


Další informace o konferenci Hw-list