Ma jeste AMARO smysl?

Martin Hanek martin.hanek na centrum.cz
Neděle Leden 30 21:54:52 CET 2011


Ona uz Prakticka elektronika A-Radio a Amamterske radio je od noveho 
roku jeden casopis:
http://www.aradio.cz/index.html

Martin Hanek

Dne 30.1.2011 21:20, Šerých Jakub napsal(a):
> Vsechny ty casopisy odvozene od AR mi prochazi rukama, protoze je ve skole po jednom kusu bereme. Musim rict, ze kvalita jde plynule dolu, pocet v dobe Internetu naprosto nezajimavych inzertnich stranek jde nahoru (stacilo by v rohu stranky jedno URL a ne "ofocena stranka z katalogu" napsana tak miniaturnim pismem, ze kdyz uz tam clovek neco potrebuje stejne si radsi na ten web vleze, nez aby to pod lupou lustil v casopise), a doba, kdy jsem jako kluk kazdodenne opruzoval na stanku, kolem  ktereho jsem chodil do zakladky, jestli uz nevyslo "Amaro" a kdyz vyslo, vasnive jsem ho nekolikrat kolem dokola cetl je ta tam.
>
> Myslim si, ze na cesky trh je tolik podobnych casopisu naprosty prestrel (nikdy jsem nepochopil, cim se vlastne ty dva cervene lisi, rozeznam je jen podle toho, ze jeden ma oslklive lesklou (a jiste i nesmyslne drahou) obalku). Je jasne, ze redakce musi mit nedostatek autoru, coz dokazuje napriklad to, ze ted v jednom z poslednich modrych AR vytahli nejakeho IMHO elektronika - duchodce, ktery (pri vsi ucte) ze svych supliku vytahuje clanky, ktere byly jiste bajecne pred 40 lety a opakovane tomu venuji tusim jiz druhe cele modre cislo.
>
> Myslim, ze kdyby se ty tri platky zdrcly do jednoho dvoumesicniku s dobrym managementem, ktery by ho dokazal naplnit kvalitnim obsahem, mohl by to byt i v pomerech ceskeho minitrhu zajimavy casopis, protoze o elektronice je stale co zajimaveho psat (viz napriklad Elektor).
>
> Myslim, ze casopis muze byt zajimavy, kdyz bude publikovat informace a namety na aplikaci modernich soucastek a postupu (coz si nepredstavuji tak, ze nekdo udela po stodvacate "jednoduchou zabezpecovacku chalupy", tentokrat s ultramodernim procesorem a vykonnou modrou LEDkou, ale treba ze tam budou priklady jednoduchych desek s Linuxy, se sitovou konektivitou nebo treba jen s dobre zvladnutym USB, clanky o ruznych novych cidlech a jejich aplikacich (vzdyt dnes muzeme koupit senzory na kdeco a mnohe z nich jsou velmi zajimave jak fyzikalne, tak z pohledu moznosti aplikaci atd. atd.).
>
> Jakub Serych


Další informace o konferenci Hw-list