Re: Re[2]: Jak skladovat máslo (to opravdové, vzpomínáte?)

Glajc Pavel glajcpavel na del.cz
Úterý Listopad 23 13:39:38 CET 2010


Ano. Domácí sýr.
Nastrouhá se tvrdý tvaroh, přidá se kmín a sůl, promíchá a nechá se stát pár dní v teple.
My to nechávali stát v misce přikryté pokličkou v kuchyni nahoře na kredenci.
Když ještě nebyl normálně k dostání tvaroh a srazilo se mlíko, nechalo se dokysat, sebralo se to  z hladiny a vylisovalo se to.
Nejčastěji v plíně mezi dvěma prkýnky ve svěráku. Někdy bylo třeba mlíku trochu pomoct trochou octa.
Pro zájemce o tuto technologii upozorňuji, že dnes to jde jen z čerstvého kravského mléka.
To co koupíme běžně v obchodě je tak nadupáno éčky, že se to pravděpodobně nepodaří.
Pavel Glajc

-----  Vite nekdo, jak se takova pomazanka pripravuje?
>  
> -- 
>  Dawid Ferenczy
>  http://www.ferenczy.cz
> 
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
> 


Další informace o konferenci Hw-list