LEDky kontra zarivky

Pavel Dolnsky p.dolnsky na atlas.cz
Pátek Srpen 27 23:25:16 CEST 2010


Tak jadro unicore, asi i u stejne firmy jsem poptaval take, bohuzel, mi jaksi ani neodpovedeli, holt jedno trafo asi neni zajimave.
Trikrat toroid, docela to leze do penez, pocitam, ze jen za toroidy to da pres 3000 Kc.

Pavel


>Trafo jsem poptával, chtěl jsem to na jádru unicore http://vakar.cz/cz/jadraUnicore.php, chtěl jsem trošku nižší sycení a ty dva sekundáry (hvězda a trojúhelník) spočítat aby měly přibližně stejný vnitřní odpor. Začátkem roku mi v jedné firmě řekli, že se nad tím musí konstruktér zamyslet v klidu a teď že tam mají blázinec. Od té doby jsem to neurgoval. Ale když tam píšou že jádro Unicore je skoro stejně dobré jako toroid, nechám si namotat tři toroidy. Není na tom co zkazit, jen tam bude o něco víc železa.

Anděl
  ----- Original Message ----- 
  From: Pavel Dolnsky 
  To: hw-list 
  Sent: Friday, August 27, 2010 2:49 PM
  Subject: Re: LEDky kontra zarivky


  Poptaval jste uz nekde takove trafo, vite jake bude mit parametry?
  Ono to chce min 300-500VA trafo a to trafo, ktere bude mit co nejnizsi ztraty v zeleze aby cloveka nesezralo pri chodu na prazdo a to bude vetsina casu.

  Pavel

  >V ledkovém osvětlení baráku nebudu mít jediný proudově zatěžovaný elit. Bude tam centrální 24V zdroj - 3f trafo, 12 cestný usměrňovač, transily a až za indukčností elit pro potlačení napě'dových špiček. Bez toho elitu by to chodilo taky, bude tam pro jistotu. V měničích bude jen keramika.

  Anděl

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20100827/6f6661f6/attachment.htm>


Další informace o konferenci Hw-list