OT: SMTP server na blacklistu

Jan Kral kral na fortech.cz
Středa Duben 21 23:10:55 CEST 2010


Takze uplne zanedbatelne procento mobilnich uzivatelu internetu, kteri potrebuji zaroven pristup do svych privatnich siti, by melo byt tim hlavnim duvodem pro prechod na IPv6 a to i u uzivatelu, kteri to k nicemu nepotrebuji?
Hlavni problem je v tom, ze i kdyz by se s IPv6 zacalo, tak stejne po relativne dlouhou dobu bude nutna koexistence obou adresnych systemu. Navic neni IPv6 nativne podporovano v smerovacich. Tim mam ted na mysli cenovou politiku vyrobce, ktery si rad necha za rozsireni na IPv6 zaplatit navic. Takze dalsi duvod pro poskytovatele k tomu, aby do teto oblasti nespechali.

Jeste k sifrovani - skutecne si nechate sva cenna data sifrovat nejaky protokol o kterem vam nekdo rekne, ze je to sifrovane nebo si to zajistite sam? Druhou variantu bych videl jako realnou u lidi, kteri budou chtit mit jistou, takze tento argument taktez enni moc platny, krom toho je procento lidi nutne potrebujicich sifrovani jeste podstatne nizsi nez tech co potrebuji mit transparentni pristup do svych privatnich siti odkud koliv ve svete. Navic obe tyto skupiny to maji davno vyresene prave temi VPNkami vcetne sifrovani.

Porad nechapu tuto diskuzi z pohledu subjektu a to nebyt zavisly na poskytovateli a na tom, zda neni nahodou jeho server na blacklistu: to je skutecne takovy problem si zaplatit sluzbu u renomovaneho poskytovatele? A tohle reseni jde bez zasadnich potizi pouzit i u cestujicich uzivatelu, kdy je proti SMTP serveru autentifikovan a teprve nasledne je mu dovoleno odeslat email, bez ohledu na to jakou ma IP adresu.

S pozdravem JK

> Tak, že se přidá jedno záhlaví (a jedna role (tzv. Home Agent) na
> vnitřní síť) k tomu, aby si počítač (typicky třeba notebook nebo nějaké
> PDAčko) i síť mysleli, že jste stále na domácí síti. Tudíž dostanete
> plný přístup na veškeré interní síťové prostředky ať jste momentálně
> kdekoliv na světě. No a samozřejmě ve spojení s tím vynutíte přidání i
> druhého záhlaví, které se postará o šifrování veškerých dat už na
> úrovni IP.
> Výhoda pro uživatele je ta, že nic nepozná a o nic se nebude starat
> (odpadají různé návody, jak se má z hotelu odkudsi připojit na VPNku
> atd.).
> 


More information about the Hw-list mailing list