mini2440

Michal Grunt michal.grunt@vynet.cz
Neděle Říjen 25 19:54:36 CET 2009


Predem upozorniji, ze se v Linuxu jako developer moc nevyznam (Linux nainstaluji, zprovoznim zakladni funkce, napisi Hello World, zkompiluji a to je vse). A proto se tak trochu ztracim v pojmech Qtopia ci QTExtended. Jaky je rozdil mezi http://qt.nokia.com/downloads (QT4.5) a http://qtextended.org (QT 4.4.3)? 

Pricemz v mini2440 je nainstalovan Qtopia 2.2, takze jake SDK mam pouzit? Da se pouzit QTdesigner z qt.nokia.com? Bylo by mozne nainstalovat na mini2440 QT4.5 a jakym zpusobem?

Proste nechci si s mini2440 jenom hrat a kochat se, ale chci ho pouzit pro bezny domaci provoz (tj. napsat pro nej specialne aplikaci, pripojit na GPIO nejake zarizeni...). Proto me napada nekolik dalsich otazek s programovanim v Linuxu s tim souvysejicich, ale to uz bych se obratil na jinou konferenci.

Treba me ted napada dalsi s tim souvisejici otazka. Nekde na youtube jsem nasel video, kde na mini2440 byl nainstalovan nejaka verze QT. Bylo tam demo s ruznymi tlacitky a ovladacimi prvky. Bylo to pekne graficke (jakoby kopie relanych ovladacich prvku, tlacitka, soupatka, kolecka atd.). To by se mi celkem libilo a chtel bych takoveho vysledku dosahnout, jenomze nevim absolutne jak.
Tak jsem to po chvili hledani nasel: http://www.youtube.com/watch?v=xiVNMtmsBoo

Michal Grunt 

PS: Na CD se podivam, ted ho nemam pri ruce.

________________________________________
Odesílatel: hw-list-bounces@list.hw.cz [hw-list-bounces@list.hw.cz] za uživatele r.vanhara@post.cz [r.vanhara@post.cz]
Odesláno: 23. října 2009 10:03
Komu: hw-list@list.hw.cz
Předmět: re: mini2440

Dobry den,

chvili jsem si s tim hral. Postup pro instalaci vyvojoveho prostredi v linuxu je pomerne slusne popsan v dokumentu, ktery je
soucasti CD. Je to tam step-by-step popsano od instalace virtualni konzoly az po tvorbu helloworld pro QTopia.
Bohuzel je cely v cinstine. :-( Za pomoci http://translate.google.cz/ to lze prelouskat (copy + paste).
Pokud budete mit nejaky konkretnejsi dotaz, dejte vedet. Treba pomuzu.

Jak uz jsem zde pred 14ti dny psal, mel jsem problem s generovanym kodem QT designeru. Od te doby jsem na to nesahl, ale
kbyby nekdo popsal jak na to, byl bych rad. :-)

Diky Radek



Michal Grunt napsal(a):

Prikaz pomohl, dekuji. Jinak jsem místo Linuxu zkousel i Windows CE 5.0 a nejsem z nich zrovna nadsen. Linux ma daleko rychlejsi odezvy a "rychlejsi grafiku". Navic jsem po OS chtel, aby mimo jine delal jednoduchy webovy server, php, jednoduchy databazovy server, telnet, ftp a jine pokrocilejsi funkce a to s Windows CE jde docela tezko (treba jsem nevygooglil jak ve Windows CE zprovoznit webovy server, pripadne pomoci ktere aplikace). Takze asi zustanu u Linuxu (uz jsem si nainstaloval do VirtualBoxu Ubuntu abych mohl kompilovat). Akorat si nevim rady kde zacit, kdybych po program pozadoval i nejake to GUI. Poradi mi nekdo?

Mozna by bylo zajimave kdyby sly pod Windows CE rozchodit nektere pokrocilejsi funkce jako ASPX, nejaky "lite" SQL atd. Ale myslim si, ze i kdyby to slo, tak vykonu Linuxu to asi nedosahne, protoze Windows CE budou mit daleko vetsi rezii. Nebo se pletu?

MG
_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list@list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list