OT: Keramické nože
Pavel Krafcik
hw@pjk.cz
Neděle Listopad 1 16:55:14 CET 2009
Zdravím,
koupil jsem před mnoha lety japonské nože Kai Shun
http://www.metrokitchen.com/about_shun
Je to klasická japonská technologie a má to tyto vlastnosti:
- když jsou nože nové, jsou neuvěřitelně ostré a nebezpečné
- ostří hodně dlouho vydrží, pokud nejste blb a nepoužíváte na krájení
skleněné eurprkýnko
- nože se musí pravidelně ošetřovat. Některé použité plátky oceli
reznou. Projeví se to ale při dlouhé nečinnosti - tak měsíc.
- když se nože otupí, tak vás s ním vyhodí ze všech nožířství, kromě
Renesance v Moskevské ulici. Sice se snažili, ale originál to nebyl
- jádro nože (ten plát uprostřed) je hodné křehký, takže při šíleném
zacházení není problém udělat zub, nebo zlomit špičku. Povedlo se mi
obojí a Renesance měla co dělat.
Pavel Krafčík
More information about the Hw-list
mailing list