OT Rtut - jak to dopadlo

Josef Dvořáček - José josef.dvoracek@gmail.com
Neděle Červen 28 14:57:12 CEST 2009


Nevíte o jake konkretni prumyslove procesy se jedna? Docela by me
zajimalo jak je mozne vyfofrovat do vzduchu 45kg Hg..

JD

2009/6/28 k.novo <k.novo@seznam.cz>:
> Vyhozene prachy a ukazkovy pripad upadku ceskeho zdravotnictvi, rekneme si to otevrene spise neschopnosti ceskych doktoru.
> Vysetrovat kev a moc ma vyznam pri akutni otrave rtuti, pokud vas zajima dlouhodoba expozice + pripadny dopad na genetiku musi se provest vysetreni obsahu Hg ve vlasech a pokud je pak duvod tak nasleduje serie genetickych testu. Telo se snazi rtuti zvavit  a protoze ji to defakto neumi vfyloucit snazi se ji uskladnit do vlasu.
>
> Pokud jste dlouhodobe bydlel s Hg v podobe viditelnych kapek pod podlahou tak nemusi byt duvod k panice.
>
> V CR popravde neexistuje zadna aktualizovana norma, ktera by resila obsah Hg v organismu cloveka ci realne expozicni limity, podle doporuceni WHO. Dovolim si  si karicskou myslenku neexistuji zcela zamerne. Jeden priklad za vsechny.
> V Usti nad Labem je uprostred mesta chemicka, ktera rocne vypusti 45kg Hg v te nejnebezpecnejsi forme a to ve forme vzdusneho aerosolu s mikroskopickymi casteckami Hg. Co by se asi stalo, kdyby nekdo udelal screening obyvatel UL na obsah Hg a mel data s cim srovanvat?
> Ted si predstavte, ze v CR aktualne nesezenete antidotum na rtut, kterou by slo realne objednat nekterym z farmaceutickych distribucnich kanalu.
> Jsem rad, ze toto nekoho zajima, vetsine ustecanu staci televizni saskarna v podobe hasicu v tezky protichemickych obkecich zametajichch rozbity teplomer , fakt, ze podobne mnozstvi Hg by slo nashromazdit vyluxovanim prachu v jejich ctvrti je nechava chladnym. Otrlejsi flegmatici se daji k rybarum a na brehu Labe si tahaji dalsi prisun Hg v podobe rych z Labe, voda je prece jiz cista, voda mozna, ale ricni bahno je suprovej archiv tezkych kovu a dioxinu, ryby bohuzel vetsinou toto nevedi a rochni se v usazeninach.
>
> Karel
>
>



-- 
//   Josef Dvořáček - josé
//   mobil:   608 563 558
//   jabber:  josef.dvoracek@jabber.cz
//   email:   josef.dvoracek@gmail.com
//   skype:  jose.dvoracek
//   #ICQ:   408 166 983



Další informace o konferenci Hw-list