[OT]mravenci

Jan Waclawek konfera@efton.sk
Pondělí Únor 16 08:48:41 CET 2009


Ano, ale obvykle to robi ta ista firma (komercne).

Mimochodom, ked sme v panelaku mali tento problem, tak docasne pomohla "cinska krieda" (takto to v obchodoch volaju, lebo je to z Ciny a ma to formu kriedy - je to dnes uz jeden z mala ne-globalizacnych cinskych vyrobkov v original cinskom kartonovom farebnom obale s nefalsovanym cinskym popisom, tak, ako sme si pamatali tych nievela cinskych vyrobkov z mladosti- t.j. nie tie kriklave globalizacne leskle obaly so zlou anglictinou a neskutocne skaredymi fontami). Ked to manzelka doniesla, neveril som, ze to bude fungovat, ale prekvapujuco dobre to zafungovalo. Akurat ze je to neesteticke, ale ak sa tym poctivo obkreslia vsetky zdroje ich zaujmu, tak proste idu k niekomu inemu.

Za niekolko mesiacov ich potom profi sluzba vykynozila nejakym postrekom (najma ku stupackam ktore sme mali vo WC, ale nieco strekli aj do kutov na chodbach); predpokladam, ze to bolo ako tu vsetci pisu nejake svinstvo co si odvliekli domov.

wek



On Mon, 16 Feb 2009 08:29:29 +0100
Jozef Racek <Jozef_Racek@tempest.sk> wrote:

> 
> Iba mala poznamka - deratizacia je "odpotkanovanie" - v bytovkach 
> povinne tusim minimalne raz rocne
> hubenie hmyzu je dezinsekcia
> 
> Dodo
> 
> k.novo wrote:
> > S statistickou jistotou se bude jednat o Monomorium pharaonis, pokud tomu tak je tak se snad ani nepokousejte kupovat nejaky hubici spereje, na rovinu je to tatalne na ho...
> >
> > Tyhle milacky, mimochodem pochazi z Indie, cim to, ze z Indie pochazi tolik parazitu... lze likvidovat jen celkovu deratizaci v ramci celeho domu a to jen pomoci pozerovych nastrah, kdy delnice nastrahu natahaji do hnizda.
> > V soucasne dobe se nejcasteji pouziva Maxforce Quantum (výrabí Bayer Environmental Science). Je to takovy pruhledny gel, ktery se aplikuje formou 20 malych kapek v kazdem byte a spolecnych prostorach. Funguje to velice rychle a behem tar tydnu je po mravencich. 
> >
> > Busd si namravence najmete profiky, ale pocitejte s cenou kolem 500Kc/byt nebo se domluvte, kupte vyse popsane svinstvo a aplikujte (Osetruje se kuchyne, koupelna a WC + stoupacky topeni v pokojích.)  
> > Pro zajimavost ucinou latkou v Maxforce Quantum je http://en.wikipedia.org/wiki/Imidacloprid\



Další informace o konferenci Hw-list