OT Taveni glukozy
RV
vicek.radek@cpost.cz
Čtvrtek Srpen 6 15:35:56 CEST 2009
Ptal jsem se kolegy... mate se pry vyprdnout na glukozu a uvarit to ze
sorbitolu. Glukoza je pry neustale hydroskopicka a stejne to pry neni ono.
Sorbitol je pry v tomhle ranku asi nejlepsi reseni za stejne prachy a
nesrovnatelne komfortnejsi. Taje pry kolem 110-120ctC.
Radek Vicek
Pavel Hudecek napsal(a):
> Dobrý den všem,
>
> rozhodl jsem se vyzkoušet raketové motorky s palivem podle stránky
> http://raketky.via.cz/subpages/tph.htm , konkrétně KNO3+glukóza.
>
> Ale objevila se zajímavá nesrovnalost: I přes veškeré sušení (včetně vaření
> taveniny, kdy teplota postupně dosáhla 160 °C a var ustal při poklesu pod
> 158) teplota tání není tam udávaných 140 °C, ale jen něco pod 90 - podle
> wikipedie by se tedy asi mělo jednat o monohydrát.
>
> Jak glukózu správně vysušit, do bezvodého stavu?
> Nebo si nápis na krabici "Glukopur (Dextróza - D-Glukóza)" vykládám špatně?
>
> Při jaké teplotě se rozkládá?
>
> Děkuji, PH
Další informace o konferenci Hw-list