OT Taveni glukozy

RV vicek.radek@cpost.cz
Čtvrtek Srpen 6 15:35:56 CEST 2009


Ptal jsem se kolegy... mate se pry vyprdnout na glukozu a uvarit to ze 
sorbitolu. Glukoza je pry neustale hydroskopicka a stejne to pry neni ono.

Sorbitol je pry v tomhle ranku asi nejlepsi reseni za stejne prachy a 
nesrovnatelne komfortnejsi. Taje pry kolem 110-120ctC.

Radek Vicek

Pavel Hudecek napsal(a):
> Dobrý den všem,
> 
> rozhodl jsem se vyzkoušet raketové motorky s palivem podle stránky 
> http://raketky.via.cz/subpages/tph.htm , konkrétně KNO3+glukóza.
> 
> Ale objevila se zajímavá nesrovnalost: I přes veškeré sušení (včetně vaření 
> taveniny, kdy teplota postupně dosáhla 160 °C a var ustal při poklesu pod 
> 158) teplota tání není tam udávaných 140 °C, ale jen něco pod 90 - podle 
> wikipedie by se tedy asi mělo jednat o monohydrát.
> 
> Jak glukózu správně vysušit, do bezvodého stavu?
> Nebo si nápis na krabici "Glukopur (Dextróza - D-Glukóza)" vykládám špatně?
> 
> Při jaké teplotě se rozkládá?
> 
> Děkuji, PH 




Další informace o konferenci Hw-list