Velikost kompenzacniho kondenzatoru

Soltisik Miroslav Miroslav.Soltisik@t-mobile.sk
Středa Duben 8 08:56:53 CEST 2009



Asi som sa zle vyjadril.
>Siet Vam poskytuje iba urcite napatie, prud cez Vas elektromer zavisi iba od Vasej zataze.
Prud cez vas elektromer zavisi od vasej zataze (R a cos fi) a od cos fi zataze u susedov (cim dalej od vas, tym menej, preto som pouzil vyraz susedia).
Ak vy budete mat prebytok C, vas kondenzator bude kompenzovat susedov.
Cim viac bude kompenzovat susedov, tym viac bude jalovy prud medzi vami a susedmi ale bude v kapacitnej oblasti a to zamota elektromeru hlavu (kotucik).

Idealny pripad: Vasmu susedovi bezi cirkularka (zvaracka, chladnicka) a u vas mate len kondenzator. Vtedy sa elektromer toci naopak.
T.j. Ak bude sused v sobotu pilit na cirkularke, zvarat na transform. zvaracke,..., mozte sa usmievat, pomahate mu kompenzovat indukcnu zataz, setrite rozvodnym zavodom pracu, kvapne vam z toho par drobnych, a celkovo prispievate k civilizovanemu tvaru napatia v rozvodnej sieti.

BTW v takom panelaku je doobeda takmer cista indukcna zataz. Vsetci su v praci (;-) ), bezia len chladnicky.
Preto je vhodne ako prve kompenzovat motor kompresora. Pravdepodobne to tak pred desatrociami aj bolo ale katovanie kostov...
Navyse tato prax zvysuje zivotnost spinacov na ceste.
*******************Internet Email Confidentiality Footer*******************

Privileged/Confidential Information may be contained in this message.  If you are not the addressee indicated in this message (or responsible for delivery of the message to such person), you may not copy or deliver this message to anyone. In such case, you should destroy this message and kindly notify the sender by reply email. Please advise immediately if you or your employer does not consent to Internet email for messages of this kind. Opinions, conclusions and other information in this message that do not relate to the official business of my firm shall be understood as neither given nor endorsed by it.
________________________________________________________________________________________________



Další informace o konferenci Hw-list