Doporucte osciloskop?

karel.minarcik karel.minarcik@seznam.cz
Pondělí Září 15 07:56:26 CEST 2008


Za tech Vasich 1000 az 2000$ koupite v USA novy tektronix od cca 2 x 100MHz 1GSps (TDS1012B) az po mozna i nejaky ten 4kanal jako TDS2024B (4x 200MHz 2GSps). V evrope budou ceny (cislo) stejne, akorat misto dolaru je euro, tj 1200$ bude 1200e  - konkretne treba za ten  TDS1012B.  Krome tektronixu stoji za uvahu Agilent a mozna i ten Rigol, ale nemam s nimi zkusenosti.
S tektronixy jsou vetsinou zkusenosti velmi dobre, sam na ne nedam dopustit.

Ceske prodejce doporucuji vynechat, jejich marže je neuměrná, někteří ani během několika let co klesalo euro a dolar nesnížili ceny,
navic dodaci lhuty i mesic, kdezto farnell do 2 dnu a za nizsi ceny.

Mam dojem, ze ty tektronixy pod tlakem cinske konkurence mirne zlevnuji (napr OWON - je co se tyce ovladacich prvku kopie teka, ale co se tyce mereni na nej nema, hlavne nizkou samplerate, ale je levny a cenou tedy urcite konkuruje)

Zkusenost take rika, ze v pripade koupi starsiho kousku, bude mit nejakou vadu, proto urcite, (pokud
jsou finance) je lepe zainvestovat do noveho pristroje.

BM566A, jak tu nekdo doporucoval, zas nedoporucuji ja. Vlastnim krome TDS220  take i zminovane BM a musim rici ze v mem 1+1 na to jednak neni misto, jednak to ma tezke ovladaci prvky, je dost poruchovy,
nektere dily nesezenete (dodnes do nej shanim VN trafo), ve verzi s tunelovymi diodami je v pripade jejich 
poruchy zraly na kontejner. Zas naopak jsem velmi spokojen s analogovym kenwoodem, ač zhruba stejneho data vyroby jako BM566A, tak je to nebe a dudy, na analog a trosicku na digital to staci.

Mozna by stalo za uvahu deklarovat pri nakupu v USA osciloskop jako kardio-monitor, pak by se snad tusim nemuselo platit clo.

Karel



Další informace o konferenci Hw-list