Re: OT: elektrony a doury

František Burian BuFran@seznam.cz
Středa Červen 18 22:57:08 CEST 2008


Ja naprosto souhlasim, tak treba typicka zarovka je prikladem pohlcovace tmy. Prvni dukaz, ze castice tmy existuje, a je dokonce hmotna, je vlakno zarovky. Kdyz se rozsviti, tak vlastne pohlcuje okolni tmu do sebe. Tim, jak castice tmy prochazi skrze vlakno zarovky, se toto vlakno zahriva, protoze dochazi k velkemu treni, nekdy k tak velkemu, ze se vlakno upali. Upalene vlakno nema moznost dale tmu transportovat do elektraren, takze zarovka prestane pohlcovat tmu. Pohlcena tma putuje po vedeni do elektrarny. Dalsim dukazem tohoto procesu jsou cerne draty VVN, ktere jsou jiz opotrebovane vedenim one koncentrovane tmy do elektrarny. V elektrarne se tma pali, a vypousti se do ovzdusi v plynnem skupenstvi, a my ji vidime jako cerny oblak nad kominem. 
Dalsi vlastnosti tmy je, ze je rychlejsi nez svetlo. mejme pokus, pri kterem si vlezeme do skrine, a zavreme za sebou dvere. pokud nyni zacneme dvere pomalu otevirat, uvidime, jak postupne vnika svetlo dovnitr. Pokud pokus zopakujeme, avsak s tim, ze budeme stat z vnejsi strany skrine, tak neuvidime, jak tma vystupuje ze skrine ven, tma je tudiz rychlejsi nez svetlo.

Vubec se divim, proc kdyz A.E. popsal princip superduality sveta, a supersymetrie teto hyperduality, stale trvame na zakonech, a zapirame jevy, ktere jsou ocividne dualni k nam znamym. Zjevne se jedna o populismus vedcu, a touha o zachovani dobrych jmen historickych badatelu, ale dost mozna v budoucnosti lidstvo otevre oci a zacne vnimat hyperdualitu predpovezenou A.E. naplno, realne.

< ------------ Původní zpráva ------------
< Od: Jan Waclawek <konfera@efton.sk>
< Předmět: Re: OT: elektrony a doury
< Datum: 18.6.2008 22:33:48
< ----------------------------------------
< ----- Original Message ---------------
< >to je ako castica svetla foton a castica tmy (doplnit vhodny nazov). 
< 
< Tmon. 
< Ako zaiste vies, koncil som so specializaciou optoelektronika.
< 
< wek
< 
< _______________________________________________
< HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
< Hw-list@list.hw.cz
< http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
< 
< 
< 



Další informace o konferenci Hw-list