RE: Silně OT :-) indukční vaření (bylo Spotřebiče MORA)

P. Novotny novotny.pp@atlas.cz
Čtvrtek Září 27 10:00:26 CEST 2007


Kdyz tu jiz je toto tema, tak se pridam s dotazy.

 

1.Mam strach z poskrabani a odreni te sklokeramicke desky, jsem docela
cimprlich na poskrabane a jinak odrene veci?

2.Mam docela rad cinskou kuchyni (ne to co se u nas vydava za "cinu"), pro
tento vzusob vareni  se mimo jine pouziva  velka panev (něco jako Wok) a
velky planem , nejsem si zcela jist, ze lze stejne veci varit i na
elektrice?

 

 

 

From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On
Behalf Of aze
Sent: Thursday, September 27, 2007 9:17 AM
To: HW-news
Subject: Re: Silně OT :-) indukční vaření (bylo Spotřebiče MORA)

 

Máme už několik let Electrolux 2 ind. +2 obyč. a když se na tom během
chvilky naučila vařit i tchyně (mají plyn) a nemůže si to vynachválit, tak
to něco znamená :))

Dnes bych volil 4x ind. . Funguje na tom všechno, na co "chytne" magnet.

AZE

 

----- Original Message ----- 

From: Pavel Hudecek <mailto:phudecek@tiscali.cz>  

To: HW-news <mailto:hw-list@list.hw.cz>  

Sent: Thursday, September 27, 2007 9:08 AM

Subject: Re: Silně OT :-) indukční vaření (bylo Spotřebiče MORA)

 

Jiné návyky to vyžaduje, jinak by to nemohlo být výrazně lepší (tedy jiné).
Speciální nádobí ovšem nikoli, optimálně funguje nejlevnější smaltované.

 

Hlavní výhoda je, že se to dá dobře a rychle regulovat (odezva je rychlejší,
než u plynu). Pokud zapnete plotýnku o výkonu 2 kW na max, stane se z
jakéhokoli hrnce rychlovarná konvice. Protože je přenos výkonu přímý, stoupá
teplo okolo a nádobí lze většinou brát holou rukou za ucha, aniž byste se
popálil.

 

Maximálně užitečná featura (ale nikoli samozřejmá u všech typů) je možnost
přepínat způsob regulace, zda na stabilní výkon (optimální na trvalé
udržování mírného varu zcela bez nutnosti míchání, i kdyby se vařená
poživatina normálně měla připálit po chvilce nepozornosti), nebo stabilní
teplota (smažení, nebo superúsporné vaření v papiňáku - nastavíte takovou
teplotu, aby tlak nestačil na otevření ventilu).

Pokud k tomu ještě má možnost vypnutí po nastaveném čase, můžete klidně na
celé vaření odejít a vrátit se až když je hotovo a teplota klesla na
poživatelnou hodnotu.

 

Obecně: Je to skutečně něco výrazně jiného. Výhody jsou tím větší, čím více
je vařící osoba ochotna o vaření přemýšlet a zpočátku i experimentovat.

 

Je dobré mít ovšem alespoň 1 plotýnku obyčejnou, protože na indukčních
nechodí příliš vodivé nádobí, tedy ani hliníková, teflonovaná pánvička.

 

PH

 

From: jan.kuba <mailto:jan.kuba@seznam.cz>  

 

aze napsal(a):

>Když novou desku, tak indukční.

Můžete prosím popsat proč indukční ( výhody)...???
Mám jednu známou ( kuchařka) a ta onehdy prohlásila, že se na tom nedá 
normálně vařit.  Je prý třeba jiné "návyky"  a  nutnost použití spec. 
nádobí.

  _____  

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list@list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20070927/1704d0b9/attachment-0002.htm 


Další informace o konferenci Hw-list