RE: Šetření elektřinou

Kručinský Ladislav ladislav.krucinsky@linde-mh.cz
Pondělí Říjen 15 11:56:42 CEST 2007


Zdravíčko.
Ale jó, máte pravdu vzato čistě ekonomicky. Jenže tady se jedná o "hobby" a tudíž se neúčtuje ani cena součástek (vyhrabaných ze šuflat) ani cena vývoje (stráveného diskuzí při vínku...). 
 

L. Kručinský 

 

________________________________

From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On Behalf Of Jan Kral
Sent: Friday, October 12, 2007 5:53 PM
To: HW-news
Subject: RE: Šetření elektřinou


Rad jak to udelat jste uz dostal dost, ted bych se rad zeptal, ceho se ma vlastne dosahnout? Usetrit za kazdou cenu spotrebovanou elektrickou energii, byt za cenu mnohonasobne vyssi v komponentech? Pochybuji, ze to reseni bude zadarmo, HW router i s podporou WiFi ma spotrebu cca 7W, coz je v penezich asi 200Kc/rok. Tech 200 stejne neusetrite, protoze denne to alespon nejakou dobu pojede, takze uspora je mensi a tak bude navratnost takovehoto reseni odhadem nejmene 2roky, spis o dost vic, s tim, ze si k tomu pripoctete pripadne problemy, proc to  nenabehlo a tudiz nebudete mit zrovna internet. 
Pri cene prace za vyvoj, jste, dle meho nazoru, uz ted utratil vic nez nekolik let za elektriku.
 
S pozdravem JK
 
 
 Máme se sousedy počítačovou síť z jednoho wifi připojení od místního poskytovatele. Aby router a dva switche nejely zbytečně přes noc, ráno apod. soused to vypíná. Pochopitelně občas dochází k tomu, že tam musím běžet přes zahradu to zapnout, když to zapomenu vypnout, bere to sice pár Wh ale zbytečně, už se tady o tom diskutovalo...

	Idea je taková: každý soused nezávisle tlačítkem (volné dráty jsou) nahodí napájení HW sítě a tato bude aktivní po celou dobu přenosu . Až přenos skončí, s dodatečným zpožděním třeba 10 minut se to vypne.

	Dotaz: dá se nějak (bez zásahu do komponent ) indikovat že přenos jede / nejede ? Zatím mne napadlo pouze optickým snímačem koukat na LED na switchi - pokud jede přenos tak mrká rychle, pokud nejede, tak blikne jednou za dvě sec. 

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20071015/3ed48e66/attachment-0001.htm 


Další informace o konferenci Hw-list