Jak "spravne" resit 1/0 vstup?

Pavel Novotny novotny.pp@atlas.cz
Neděle Květen 13 23:17:05 CEST 2007


Co pa o to, take tam mam dve 1-Wire Dallas s hvezdou sesti DS18B20, ale zde vim co by na ni melo byt pripojeno, ale zde to bude koncit v nejakem motoru o kterem toho moc nevim,muze byt na 230V,muze byt 30m daleko, tak bych radeji neco odolnejsiho nez 5V logiku.
 


Ja jsem pouzil to zverstvo, t.j. 1-wire sbernice, pin MCU je pull-up rezistorem pripojen na + a blokovan tesne u MCU zenerovou diodou. vse je vyvedeno ven pres pojistku 0.1A a hvezdicovite rozvedeno k teplomerum DS18B20. Jednou zakaznik na vyvod pripojil 230 V a odesla ta pojistka, jinak nic.



Martin Zaruba

----- Original Message ----- 

From: Pavel Novotný 

To: 'HW-news' 

Sent: Sunday, May 13, 2007 11:10 AM

Subject: Jak "spravne" resit 1/0 vstup?




Kreslim schema ridici jednotky vzduchotechnicke jednotky a ted resim snimani koncových spinacu servopohonu a tak podobne, premyslim jak takove snimani vyresit co nejlepe.Jeden extrem je vyvest +5V a prislusne piny MCU, dalsím extremem je cele to resit jako galvanicky oddelene s extra napajením. Prvni reseni povazuji za zverstvo, druhe za zbytecne,  ovladaci napeti 0-10V stejne nejsou galvanicky oddelene tak proc oddelovat toto.Zatím se priklanim k reseni vyvest +12V omezene odporem na rekneme 3mA a na druhé strane tranzistor nebo nejaky slozitejsi obvod? Jak to resite?  Jeste jedna vec,  potrebuji ovladaci vstup od nadrizeneho systemu, presneji od EZU (alarmu) a nemam po ruce schema jedine EZU ,  jake to resit nebo jinak jake parametry mají programovatelnyt vystupy v EZU ?  Dekuji     

 _______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list@list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

------------------------------------------

www.icqsms.cz/




Další informace o konferenci Hw-list