Snimac otisku prstu

Filip Kotouček - MP Media s.r.o. Filip.Kotoucek@mpmedia.cz
Středa Říjen 18 22:11:20 CEST 2006


Uz jsem to zde uvadel
Zlusil bych dodelat nejakej interface k Sony FIU 300
Integrovana pamet na 1000 otisku rozhrani RS232 popsany protokol 

-----Original Message-----
From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On Behalf Of Rollfree
Sent: Wednesday, October 18, 2006 5:50 PM
To: hw-list@list.hw.cz
Subject: Snimac otisku prstu

Predem se omlouvam za delsi prispevek.

Jeden nas zakaznik se zblaznil (pravdepodobne ze sledovani akcnich filmu) a pozaduje zabezpeceni pristupu pomoci biometrickeho snimace, bud podle otisku prstu nebo cele ruky. Nechce si to nechat vymluvit (delame to kartami a privesky vseho druhu, kontaktni i bezkontaktni, on ale trva na svem).

Nevite nebo neprodavate prosim nekdo nejake elegantni reseni tohoto problemu za snesitelne penize (jednotky nebo male desitky tisic Kc) ?

Zarizeni musi byt pripojitelne k centralni databazi, ve ktere by byly v nejakem formatu ulozeny srovnavaci otisky, pocet uzivatelu rekneme do 300.

Z pruzkumu na webu jsem nabyl dojmu, ze se prodavaji bud levna integrovana reseni - snimac otisku v PC mysi, klavesnici nebo flashdisku, ktere jsou za velmi slusne penize (1-2 tis. Kc), ale asi nebudou prilis obecne pouzitelne. I kdybych je z te mysi vymontoval, tak se obavam, ze ziskam jen nejaky CCD nebo CMOS senzor, a vyhodnoceni bude asi delat nejaky hodne mocny algoritmus, ktery bude soucasti jadnoucelove nadstavbove aplikace (napr. prihlaseni k PC).

Pak se prodavaji (uz za dost velke desitky tisic Kc) ruzna autonomni zarizeni, ktera maji interni databazi referencnich otisku a podle ni umi priradit uzivatele. Problem je, ze v nejake snesitelne cenove urovni jsem nenasel nic, co umi pracovat s centralni databazi otisku.

Problematika vyhodnocovani otisku bude asi dost slozita, protoze se musi porovnavat graficke informace, ktere mohou byt znacne zkreslene (spina, pootoceni, deformace tlakem nebo drobnym poranenim atd.). Ale zase na druhe strane to asi nejak zvladnute je, vcetne "popisu" otisku v relativne malem datovem objemu. Vzdyt digitalizovane otisky prstu v osobnich dokladech maji snad jen jednotky kilobitu.

Pokud by nekdo vedel o nejakem elegantnim reseni (napr.
modul, do ktereho by se seriove tlacily referencni vzorky a on by ve snesitelne dobe (cca do 3 sekund v nejnepriznivejsim
pripade) u jednoho z nich odpovedel "to je on", tak by to bylo super.

Diky za pripadne tipy.
rollfree

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list@list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list




Další informace o konferenci Hw-list