Exkurze do CERNu.

Karel Novotný k.novo@seznam.cz
Pátek Květen 19 00:53:11 CEST 2006


Proc ne je jich cela rada.
Nejnovejsi je teorie  George Chaplina z Národni laboratore Lawrencea Livermora v Kalifornii prisel s myslenku, ze cerne diry neexistují a ze objekty v soucasnosti povazovane za cerné díry jsou ve skutecnosti hvezdy z tmave energie. Svoje zavery opira o vysledky nekterých kvantove-mechanickych analyz. I kdyz teto teorii je cca rok je radou teoretickych fyziku povazovana za zajimavou.

Dale tu mame teorii Occamovy britvy a teorii tzv. gravahvězd.


Vyse uvedene teorie jsou seriozni vedecke hypotezy diskutovane a nastinene prednim teoretickymi fyziky.
Ovsem i unas mame lidi co si troufnou poprit cerne diry viz http://kolapsar.net/  (prosim hodnotit oddelene od predeslych praci.) :-)

Teorie cernych der vychazi z teorie obecne relativity, presneji z Schwarzschildovy metriky a predstava existence miniaturnich cernych der , ktere mohou vznikat nekde ve sklepe u Zenevy je z tohoto pohledu vice nez spekulativni. Vzdyt aby vznikla cerna dira z hmoty nasi Zeme musela by se tato koule zmensit na mene nez 9mm , obavam se , ze vyrobyt neco takoveho je mimo energeticke moznosti nejenom toho kolotoce co si tam za nase prachy stavi, ale mimo moznosti lidstva jako takoveho.




 

Obavam se, ze s existenci cernych der v CERNU a jinde vlastne take to je
> jako s bohem,
> vsichni o nich mluví, existuje řada teorií, které jejich existenci
> podporují stejne tak je rada teorii,ktere jejich existenci popiraji.

Zajimaly by mnne teorie, ktere existenci cernych der popiraji, mluvte!




Další informace o konferenci Hw-list