VHF/UHF reflektometer

Cihak@dkv.lbc.cd.cz Cihak@dkv.lbc.cd.cz
Středa Červen 14 09:16:07 CEST 2006


To se přidám - určitě. Tu Baluovu konstrukci jsem obdivoval už dávno. Je v tom ale několik nikoliv nepřekonatelných problémů.

1) Konstrukce s tou rakvičkou je pro běžného človíčka výrobně podstatně jednodušší.

2) Obávám se zatížitelnosti. Pokud by to bylo z FR4 tipoval bych max. tak 200 - 300W. Rád bych se mýlil. Vždy si ale vzpomenu na tišťák, který mi při 70W na 144MHz chytnul plamenem :-)). Pak jsem to udělal z červeného Gumonu a bylo to jen slabě vlažné. Balu jistě ví pro jaký výkon je ta jeho odbočnice použitelná.

3) Takovou odbočnici neumím spočítat a solidní opakovatelná konstrukce v mě přístupných zdrojích publikovaná nebyla. Pokud by ji Balu navrhl, bylo by to fajn.

Na detekci existuje moc pěkný brouček od AD, který přímo ukazuje útlum odrazu. Pošilhávám po něm pro měření v novém PA pro EME. A na radioamaterských bursách se objevuje nádherná profi odbočnice z nějakých GSM se 7/16" konektory. Na začátku se tyto odbočnice objevovaly i s N-konektory.

	Martin.

-----Original Message-----
From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On Behalf Of Tony Malecky
Subject: Re: VHF/UHF reflektometer


Ja myslim ze dobre udelana smerova odbocnice pro radioamaterska pasma snad ani nebyla nikde uvedena... Stalo by to za to...
:-)

a kolega UGA se urcite prida... hehe

Tony OK1HMA

>From: "Daniel Valuch" <daniel.valuch@wanadoo.fr>

>Inak o konstrukcii jednoducheho a lahko vyrobitelneho reflektometra 
>rozmyslam uz dlho, je to len otazka potencialneho zaujmu. Pokial ma



Další informace o konferenci Hw-list