Dovolena proudova hustota

Danhard danhard@volny.cz
Pondělí Červenec 17 08:08:05 CEST 2006


Nevim co badate nad povolenym proudovym zatizenim, to bude u Kanthalu tezko uvadene pro vas teplotni rozsah, Kanthal snasi teploty pres 1200C.
Asi nejrychlejsi bude experiment, ale jednoduchym vypoctem me vychazi pro 2mm drat cca 20W/100mm pri 20A, to bude na mereni trochu velke otepleni :o)
Staci tedy vzit regulovany zdroj a zmerit proud pro primerene otepleni, na ten 10mR bocnik bych to tipoval na 2x 40mm, nebo 3x60mm toho 2mm dratu.
Kanthal ma take velke termonapeti ve styku s medi a neda se dobre letovat.

Danhard
**********
  Samozrejmne ze jde o okolni teplotu a cirkulaci (o te se zminuji). Predpokladam ze norma bude resit teplotu udanym dovolenym ohratim vodice (jak ho uvadim ja) protoze neni zavisle na teplote okoli. Rozlozeni tepla na vice vodicu je take samozrejmost, ale otazkou je co je povazovano v praxi jako prijatelne. Moc by me to zajimalo. Uvedeny udaj 6A/mm2 je alespon prvni konkretni vec, ale byl bych rad kdyby to nekdo rozvedl a hlavne pro ten Kanthalovy drat. Ano bude slouzit pro mereni proudu, priblizne do 20A. Mam tu toho dratu par metru, tak bych ho rad pouzil. Ma i velky celkovy odpor na metr, takze bocnik vychazi prijatelne dlouhy. Jen bych nerad aby se nadmerne ohrival (a menil tim svuj odpor) a nebo nedej boze ukapnul. ;-) 

  Tosa
------------- dal¹í èást ---------------
HTML p?íloha byla odstran?na...
URL: http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20060717/065c31c6/attachment.htm 


Další informace o konferenci Hw-list