RE: [OT] Jak se naučit kreslit v AutoCADU ?

Karel Novotný k.novo@seznam.cz
Pátek Duben 7 14:13:25 CEST 2006


Naprosto jste vystihl me potreby a to co bych asi tak chtel kreslit v nejakem CAD, pokud bych nejaky rutine zvladal. Mam prakticke zkusenosti pouze s Altium Designerem a to je preci jen neco jineho.
 
Jaky CAD software bez ohledu na cenu by jste doporucili pro nekoho kdo 5x doměsice potřebuje neco z bodu 1az 4 nakreslit, obcas potrebuje jen nejakou 2D maluvku, kterou nechce delat v ruce, protoze mu na VS rekli, ze je "graficke prase" a stabni kultura je stabni kultura. Obcas potrebuje nejaky 3D model , nic loziteho zakladni geometricka telesa, ale pro vytvoreni si predstavy to chce v 3D (rozvodna kostka pro hydraouliku , kde v 3D ziska clovek lepsi predstavu jak moc se jednotlive vrty blizi k sobe).


Jak je volba ?
a) AutoCAD 2006
b) Autodesk Inventor 10
c) SolidWorks 2006
d) Neco jineho

Pricemz by se nemeli hodnotit jen moznosti, ale v neposledni rade i snadnost zvládnutí pro někoho kdo se kreslením v onom bazmeku neziv a jen obcas neco potrebuje nakreslit.  Idealne pokud by k danemu sw byla nejaka prirucka typu step by step nebo  For Dummies, idealne prirucka pro blbce, ale jeste ne blondyny.

P.S. Pro stavebnictvi me docela uchvatili moznosti ArchiCADu, v tom clovek po 3 hodinach dokazal nakreslit dum, nebo spise chysi jedovou, ale byla to stavba  :-)


>Jakub Serych

BTW: Zkuste si vzit dva kompy, z nichz na jednom bude nainstalovan jen Inventor a na druhem jen ACAD. 
A ted si k tem kompum zkuste postupne sednout a na obou nakreslit:

1) Kus prevodovky
2) Kus vlastniho bytu
3) Kus elektrickeho schematu (treba rozvody v tom byte)
4) Kus terenu, ve kterem stoji Vas dum
:-)))




Další informace o konferenci Hw-list