zatim jeste legrace (snad)

J. Z. jz
Středa Březen 17 14:54:34 CET 2004


----- Original Message ----- 
From: Ondrej Lukavsky 
Sent: Wednesday, January 22, 2003 4:58 AM
Subject: Microsoft kupuje Spojené Státy


Microsoft kupuje Spojené Státy Americké

Redmond, Wash. - V přímé odpovědi na obvinění vznesená Departmentem of Justice, Microsoft Corp. oznámila dnes že získá federální vládu Spojených Států Amerických za předem neurčenou částku.

"Je to ve skutečnosti logické rozšíření našeho plánovaného růstu", řekl Microsoft chairman Bill Gates, "Zcela určitě půjde o pozitivní dohodu pro každého".

Zástupci společnosti uspořádali setkání v Oval Office v Bílém Domě s U.S. prezidentem a ujistili zástupce tisku že změny budou "minimální". Spojené Státy budou řízeny jako plně vlastněná divize společnosti Microsoft. Prvotní vstup na burzu akcií je plánován pro červenec přístího roku a profitabilita federální vlády je očekávána "nejpozději ve čtvrtém kvartále roku 2005", podle Microsoft prezidenta Steve Ballmera.

V souvisejícím oznámení George Bush prohlásil že "dobrovolně a nadšeně" přijal pozici jako víceprezident u společnosti Microsoft a bude pokračovat v řízení vlády USA a podřízen bude přímo Billu Gatesovi. Na dotaz jak se cítí ohledně předání výkonné autority Billu Gatesovi se Bush usmál a označil to jako "úlevu". K tomu ještě dodal že Gates má "úplnou důvěru" a že občané USA by měli nabídnout Gatesovi "plnou podporu". Bush bude ostatně v této své nové roli v Microsoftu vydělávat několikrát více než těch 200 000 dolarů ročně které vydělával jako U.S. prezident.

Gates odmítl doporučení aby se U.S. Capitol přesměroval do Redmondu jako "hloupá" a upozornil že vláda bude řízena z jeho existující kanceláře v sídle společnosti Microsoft. Gates také upozornil že Senát a Parlament budou "samozřejmě" zrušeny. "Microsoft není demokracie", upozornil, "a vidíte jak dobře se nám daří".

Na dotaz zda jsou pravdivé zvěsti o blížící se akvizici Kanady, Gates odpověl, "Nepopíráme že probíhají diskuse". Microsoft zástupci uzavřeli konferenci sdělením že občané USA mohou očekávat nižší daňové zatížení, zlepšení vládních služeb a slevy na všechny Microsoft produkty.

O společnosti Microsoft:

Založen v roce 1976, Microsoft (NASDAQ "MSFT") je světový vůdce v programech pro osobní počítače a demokratické vlády. Společnost nabízí širokou řadu produktů a služeb pro veřejnost, podnikatele a osobní použití, každý navržen s cílem usnadnění a radostnějšího použití pro uživatele a využívajícího všech schopností osobních počítačů a svobodné společnosti každý den.

O Spojených Státech:

Založeny v roce 1789, Spojené Státy Americké jsou nejúspěšnějším národem v historii světa a jsou majákem demokracie a možnosti již více než 200 let. Sídlem ve Washington, D.C., Spojené Státy jsou plně vlastněnou pobočkou Microsoft Corporation.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://nethouse.cz/pipermail/hw-list/attachments/20030122/db9e0320/attachment.htm


Daląí informace o konferenci Hw-list