MEG

Snail Instruments snail
Středa Březen 17 14:26:37 CET 2004


Dobre, pripustme na chvili, ze toto zarizeni funguje. Z tohoto predpokladu budeme vyvozovat dusledky a jestlize dojdeme k zaverum rozpornym se skutecnosti, prohlasime puvodni predpoklad za nepravdivy. Tusim, ze se tento postup nazyva dukaz sporem a bezne se pouziva v matematice.

Asi kazdy si dovede predstavit, jake dusledky bude mit tento vynalez v globalnim meritku, kolik vlivnych a bohatych lidi pripravi ze dne na den o moc a o zdroje jejich bohatstvi. Nemam velke iluze o moralce mocnych tohoto sveta a pochybuji, ze by se zastavili pred cimkoliv, co by mohlo MEG sprovodit ze sveta spolecne s jeho autorem. Takze predstava, ze jenom bezmocne prihlizeji, jak svuj vytvor uploaduje na web je prinejmensim nepravdepodobna.

Povazoval bych take za moudre, aby vynalezce pro sebe sestavil kaskadu techto zarizeni a prodaval energii, cimz by kompenzoval naklady a usili do vynalezu vlozene. A samozrejme drzel vse pod poklickou, aby mu konkurence takovy vynosny kseftik nevyfoukla. Ale on, i kdyz ho experimenty nepochybne staly majlant, misto toho poskytne informace kazdemu, kdo ma o ne zajem.

Prestoze je motivace k zatajeni fungujiciho vynalezu velice silna, muzeme se o nem docist prakticky na kazdem miste zemekoule. Ze by rozpor?

J. Hanzal

>Tohle Vase anblok popirani me prijde stejne tmarstvi. Jak je videt inkvizice 
>funguje porad - nemame to v Bibli tak to neni pravda.
>
>To se nebojite, pokud by se prokazalo ze to funguje (je jedno jak - muze to 
>fungovat aniz budeme schopni to soucasnou vedou vysvetlit - presto to nemusi 
>odporovat zadnemu fyzikalnimu zakonu), ze budete za blbce?





Další informace o konferenci Hw-list