Robot na uklizeni snehu

Karel Maøík bahno
Středa Březen 17 12:07:34 CET 2004


Jiny postreh z praxe: QTH Lesny 983mnm JO60HA 26.12.1999 teplota, kterou
hodinky (pro stouraly: s teplomerem)odmitly zmerit a vitr, co nam
zdevastoval ant,stozar a jeden stan primo nad hlavou: cca 0.3l variciho caje
v hlinikovym esusu zchladlo na teplotu cca 10C behem nanejvyse3
minut(utazeni matky M13). Navrhoval bych zaizolovat, a pokud ta potvora bude
v nakym "docking station" tak i vohrivat, coz je energeticky narocny. Co ji
vosolit(nebo pouzit slivovici;o)

Hanus Horak receny BaHnO 1THC
----- Original Message -----
From: Petr Simek <psimek@jcu.cz>
To: <hw-news@list.gin.cz>
Sent: Friday, November 09, 2001 8:01 PM
Subject: Re: Robot na uklizeni snehu


> On Fri, 9 Nov 2001, Vena Kovar wrote:
>
> > Postreh z praxe: kdyz jsem neco delal venku, obcas jsem si k tomu uvaril
caj
> >:-)
> > Do takoveho toho pullitroveho skleneho hrnku, co spis vypada jako miska
s
> > ouskem. Barva kourove hneda.
> > No a rekneme za 15 minut po zaliti vrouci vodou uz byl caj k piti. Rocni
> > doba - odhadem zari-rijen.
> >
> > Z toho usuzuju, ze vnejsi prostredi ma pomerne znacnou schopnost odvodu
> > tepla a muj odhad doby zacatku zamrzani bude mezi 30 a 60 minutami.
Silne to
> > samozrejme zalezi na pripadne izolaci, ale volne lozeny plastovy kanystr
> > 5litru bych tipnul na takovyto vysledek. Navic bych si myslel, ze voda
>
> On je ale dost celky rozdil mezi ochlazovanim vedenim a nebo odparem.
> Kdyby byl hrnek necim zakryty, rychlost chladnuti by se snizila vyrazne.
> A odhadovat ochlazovani 20l kanystru podle 0.4l hrnku muze byt ponekud
> osidne (tedy velmi osidne). Protoze objem a tedy i mnozstvi energie
> v kapaline ulozene roste x^3 kdezto povrch kterym se ochlazuje x^2 .
>
> > Vena Kovar
>
> *------------------------------------------------------------------------*
> |                          Petr Simek   APS JU                           |
> |                             psimek@jcu.cz                              |
> *------------------------------------------------------------------------*





Další informace o konferenci Hw-list