MB K7T Pro2 + ventilatory

Hrubý Petr petr.hruby
Středa Březen 17 11:48:52 CET 2004


Zdravim konferenci

  obracim se na Vas s prosbou o Vase zkusenosti s timto MB a ventilatory napajenymi primo z MB. 

1. mam ventilator CPU TITAN M5AB (tusim) pro DURONA 700, ten se toci cca 5700 ot/min. Podle manualu ma snad dochazet k nejake regulaci otacek podle teploty CPU. Regulaci dela MB (bios) nebo program PC Alert (pod W98)? Kdyz ano jak, PWM (pro krokac s vlastni elektronikou asi nevhodne) nebo napetim?

2. Teplotu CPU mam cca 44'C v klidu a asi 53'C pri zatizeni (a to mam case bez krytu) Je to normalni? Nebo se da snizit upravou viz bod 3?

3. Sundavali jste kontaktni hmotu z chladice TITAN M5AB a nahradili jste ji tenkou vrstvou silikonove vazeliny? Dosedne potom plocha cladice na "hlavu" procesoru?

4. Po pripojeni ventilatoru case, take TITAN TFD-802512C (temperature control) mi bios neukazuje jeho otacky (0 ot/min) a program PC Alert fixni hodnotu 2570 ot/min (asi tak nejak). Mam overeno ze se jeho otacky meni (zmereno osciloskopem na vystupu cidla otacek). Toto je overeno na dvou MB stejneho typu.(bohuzel od stejneho prodejce) Pricemz namerene urovne na vystupu ventilatoru CPU i CASE jsou stejne.

5. Da se u tohoto MB provest upgrade BIOSu ofline (bez pripojeni k internetu)? Pokud ano jak na to?

Predem diky za jakykoliv podnet a napad (pripadne link, ale tech jsem uz prosel dost a nebyly moc konkretni, tim nevylucuji ze existuji lepsi). Velice ocenim OSOBNI!! zkusenosti.

Petr Hruby                 petr.hruby@vitkovice.cz 







Další informace o konferenci Hw-list