<div dir="ltr">Pro natrénování toho, co všechno se dá jíst, bych doporučoval výlet do Číny. Ne do Šanghaje nebo do Pekingu, ale pěkně na venkov.  Takový třítýdenní pobyt by z vás udělal jiného člověka. <div> <br clear="all"><div><div dir="ltr" class="gmail_signature" data-smartmail="gmail_signature">Zdravi<br>Jirka Sloupenský  OK1MWW</div></div><br></div></div><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr" class="gmail_attr">čt 29. 12. 2022 v 0:17 odesílatel Petr Labaj <<a href="mailto:labaj@volny.cz">labaj@volny.cz</a>> napsal:<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">Aha, tak to je značný rozdíl mezi našimi vařícími zvyklostmi.<br>
Nepamatuji si, kdy naposled (jestli vůbec) se u nás něco vařilo déle než <br>
1/2 hodiny bez nutnosti ingerence.<br>
<br>
Poznámka mimo téma: při čtení o vývaru ze srdcí mě napadlo, že něco <br>
takového bych strčil do úst možná tak maximálně těsně před smrti hladem. ;-)<br>
Obecně jakékoli vnitřnosti ve mně vyvolávají velmi silné negativní <br>
emoce. Vždycky jsem si říkal, kdo to může dobrovolně jíst.<br>
Ale uznávám, že je to asi jen moje úchylka. Stejně tak bych nikdy nejedl <br>
třeba žabí stehýnka, nějaké mlže  nebo larvy, například. To raději <br>
několikadenní hladovku.<br>
<br>
PL<br>
<br>
*************************<br>
<br>
Dne 28.12.2022 v 23:00 Pavel Hudeček napsal(a):<br>
> Papiňák je primárně na věci, který by se vařily dlouho, že se to <br>
> významně zkrátí. Nebo když platí čím dýl, tím líp. Prostě vývar z <br>
> krůtích srdcí, vařenej 3 hodiny v papiňáku je mnohem lepší, žež za <br>
> stejnou dobu normálně. A když to bude z hovězích, tak to je normálně <br>
> na den...<br>
><br>
> Při dnešních cenách energií začíná být zajímavý méně známý aspekt: <br>
> Když se nastaví tak malý výkon, aby tlak nestačil k otevření ventilu, <br>
> spotřeba energie klesne jen na samotné udržování teploty, odpařování <br>
> vody zmizí.<br>
><br>
> Dělat v papiňáku těstoviny, mi přijde absurdní. Ušetřím 3 minuty, ale <br>
> všechna další manipulace a mytí bude náročnější.<br>
><br>
> Jinak teda jsem příznivcem vaření bez zpětné vazby. Typicky něco dám <br>
> vařit, při max. výkonu uvedu k varu, dám nejmíň aby se to ještě <br>
> vařilo, pokličku, časovač a jdu pryč. Až to z kuchyně pípne, jdu třeba <br>
> slejt ty těstoviny:-)<br>
> Prakticky všechno, co se vaří dýl než pár minut, dělám primárně tímto <br>
> postupem.<br>
><br>
> PH<br>
><br>
> Dne 28.12.2022 v 22:24 Petr Labaj napsal(a):<br>
>> Mám rád automatické hračky. Tak mě tohle vlákno skoro inspirovalo k <br>
>> tomu, si něco podobného taky koupit.<br>
>><br>
>> Ale pak jsem nastartoval paměť a vzpomněl si, že jsme kdysi papiňák <br>
>> měli a přestali ho používat.<br>
>> Vadila mi tam hlavně neexistence zpětné vazby. Že nemůžu pravidelně <br>
>> kontrolovat, jestli už je potrava OK.<br>
>> Velmi důležité u brambor, těstovin, rýže, méně důležité u něčeho, co <br>
>> se snadno nerozvaří (maso, zelenina).<br>
>> Navíc mi vadilo, že je to velké, těžké, neskladné a v jediné velikosti.<br>
>><br>
>> Vám nevadí ta neexistence zpětné vazby?<br>
>><br>
>> Faktem je, že podle videa ten hrnec Tesla umí i jiné kousky než jen <br>
>> vařit pod tlakem.<br>
>> Ale zase v dost nešikovném formátu, vysoký a úzký hrnec, navíc asi s <br>
>> bombírovaným dnem.<br>
><br>
<br>
_______________________________________________<br>
HW-list mailing list  -  sponsored by <a href="http://www.HW.cz" rel="noreferrer" target="_blank">www.HW.cz</a><br>
<a href="mailto:Hw-list@list.hw.cz" target="_blank">Hw-list@list.hw.cz</a><br>
<a href="http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list" rel="noreferrer" target="_blank">http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list</a><br>
</blockquote></div>