<div dir="auto">Co je a co neni exoticke jidlo je ciste osobni preference. Klokani gulas byl u meho svycarskeho zamestnavatele v kantyne pomerne bezny obed. Kdyby to tam nebylo napsane na tabuli, ani bych si toho nevsiml.Jednou jsme u nas ve firme meli kolegu z Indie. Nakonec jsme ho ukecali, ze si ten hovezi gulas dal. Jak mu chutnalo. Je to spis o vychove, tradicich a tak.</div><div><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr" class="gmail_attr">čt 29. 12. 2022 v 10:57 odesílatel Petr Labaj <<a href="mailto:labaj@volny.cz">labaj@volny.cz</a>> napsal:<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">Aha, to mi nedocvaklo, domácích zvířat nemaje.<br>
<br>
K tomu výletu do Číny z předchozího postu: neudělal.<br>
Opakovaně vyzkoušeno. Ne v Asii, ale v Africe.<br>
Nesežeru nic, o čem nevím z čeho to je, a nic exotického.<br>
Takže bych nežral třeba ani steak z krokodýla nebo klokana a podobně.<br>
Oč mám slabší schopnost "sežrat cokoli", o to mám silnější schopnost i <br>
dlouhodobě nežrat nic.<br>
<br>
PL<br>
<br>
**********************<br>
<br>
Dne 29.12.2022 v 9:20 ajtservis napsal(a):<br>
> tak u p.Hudecka asi pujde u tech srdci hlavne o kocko_mnamku ? :-)<br>
> jen takovej odhad.<br>
> t.<br>
><br>
> Dne 29.12.2022 v 9:05 Jirka Mww napsal(a):<br>
>> Pro natrénování toho, co všechno se dá jíst, bych doporučoval výlet <br>
>> do Číny. Ne do Šanghaje nebo do Pekingu, ale pěkně na venkov.  Takový <br>
>> třítýdenní pobyt by z vás udělal jiného člověka.<br>
>><br>
>> Zdravi<br>
>> Jirka Sloupenský  OK1MWW<br>
>><br>
>><br>
>> čt 29. 12. 2022 v 0:17 odesílatel Petr Labaj <<a href="mailto:labaj@volny.cz" target="_blank">labaj@volny.cz</a> <br>
>> <mailto:<a href="mailto:labaj@volny.cz" target="_blank">labaj@volny.cz</a>>> napsal:<br>
>><br>
>>     Aha, tak to je značný rozdíl mezi našimi vařícími zvyklostmi.<br>
>>     Nepamatuji si, kdy naposled (jestli vůbec) se u nás něco vařilo déle<br>
>>     než<br>
>>     1/2 hodiny bez nutnosti ingerence.<br>
>><br>
>>     Poznámka mimo téma: při čtení o vývaru ze srdcí mě napadlo, že něco<br>
>>     takového bych strčil do úst možná tak maximálně těsně před smrti<br>
>>     hladem. ;-)<br>
>>     Obecně jakékoli vnitřnosti ve mně vyvolávají velmi silné negativní<br>
>>     emoce. Vždycky jsem si říkal, kdo to může dobrovolně jíst.<br>
>>     Ale uznávám, že je to asi jen moje úchylka. Stejně tak bych nikdy<br>
>>     nejedl<br>
>>     třeba žabí stehýnka, nějaké mlže  nebo larvy, například. To raději<br>
>>     několikadenní hladovku.<br>
>><br>
>>     PL<br>
>><br>
>>     *************************<br>
>><br>
>>     Dne 28.12.2022 v 23:00 Pavel Hudeček napsal(a):<br>
>>      > Papiňák je primárně na věci, který by se vařily dlouho, že se to<br>
>>      > významně zkrátí. Nebo když platí čím dýl, tím líp. Prostě vývar z<br>
>>      > krůtích srdcí, vařenej 3 hodiny v papiňáku je mnohem lepší, <br>
>> žež za<br>
>>      > stejnou dobu normálně. A když to bude z hovězích, tak to je <br>
>> normálně<br>
>>      > na den...<br>
>>      ><br>
>>      > Při dnešních cenách energií začíná být zajímavý méně známý <br>
>> aspekt:<br>
>>      > Když se nastaví tak malý výkon, aby tlak nestačil k otevření<br>
>>     ventilu,<br>
>>      > spotřeba energie klesne jen na samotné udržování teploty, <br>
>> odpařování<br>
>>      > vody zmizí.<br>
>>      ><br>
>>      > Dělat v papiňáku těstoviny, mi přijde absurdní. Ušetřím 3 minuty,<br>
>>     ale<br>
>>      > všechna další manipulace a mytí bude náročnější.<br>
>>      ><br>
>>      > Jinak teda jsem příznivcem vaření bez zpětné vazby. Typicky <br>
>> něco dám<br>
>>      > vařit, při max. výkonu uvedu k varu, dám nejmíň aby se to ještě<br>
>>      > vařilo, pokličku, časovač a jdu pryč. Až to z kuchyně pípne, jdu<br>
>>     třeba<br>
>>      > slejt ty těstoviny:-)<br>
>>      > Prakticky všechno, co se vaří dýl než pár minut, dělám primárně<br>
>>     tímto<br>
>>      > postupem.<br>
>>      ><br>
>>      > PH<br>
>>      ><br>
>>      > Dne 28.12.2022 v 22:24 Petr Labaj napsal(a):<br>
>>      >> Mám rád automatické hračky. Tak mě tohle vlákno skoro <br>
>> inspirovalo k<br>
>>      >> tomu, si něco podobného taky koupit.<br>
>>      >><br>
>>      >> Ale pak jsem nastartoval paměť a vzpomněl si, že jsme kdysi <br>
>> papiňák<br>
>>      >> měli a přestali ho používat.<br>
>>      >> Vadila mi tam hlavně neexistence zpětné vazby. Že nemůžu <br>
>> pravidelně<br>
>>      >> kontrolovat, jestli už je potrava OK.<br>
>>      >> Velmi důležité u brambor, těstovin, rýže, méně důležité u<br>
>>     něčeho, co<br>
>>      >> se snadno nerozvaří (maso, zelenina).<br>
>>      >> Navíc mi vadilo, že je to velké, těžké, neskladné a v jediné<br>
>>     velikosti.<br>
>>      >><br>
>>      >> Vám nevadí ta neexistence zpětné vazby?<br>
>>      >><br>
>>      >> Faktem je, že podle videa ten hrnec Tesla umí i jiné kousky <br>
>> než jen<br>
>>      >> vařit pod tlakem.<br>
>>      >> Ale zase v dost nešikovném formátu, vysoký a úzký hrnec, navíc<br>
>>     asi s<br>
>>      >> bombírovaným dnem.<br>
<br>
_______________________________________________<br>
HW-list mailing list  -  sponsored by <a href="http://www.HW.cz" rel="noreferrer" target="_blank">www.HW.cz</a><br>
<a href="mailto:Hw-list@list.hw.cz" target="_blank">Hw-list@list.hw.cz</a><br>
<a href="http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list" rel="noreferrer" target="_blank">http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list</a><br>
</blockquote></div></div>-- <br><div dir="ltr" class="gmail_signature" data-smartmail="gmail_signature">Zdravi<br>Jirka Sloupenský  OK1MWW</div>