<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;
charset=ISO-8859-2">
</head>
<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
<div class="moz-cite-prefix">Ten přechodový odpor tam je do doby,
než se prorazí, pak není, dokud to místo zase nezoxiduje. A ze
zkušeností, blízko kuchyně se udělá izolační vrstva někdy i za pár
dní, jindy za půl roku.<br>
<br>
Lidi třeba mění baterkx v ovladači a ta stará má 1,52V...<br>
<br>
Všechno jsou to přechodové odpory<b> vzniklé z proudového
nenamáhání kontaktů.</b><br>
<br>
Stačí to tak?<br>
<br>
<br>
Petr Labaj napsal(a):<br>
</div>
<blockquote type="cite"
cite="mid:f6c853f0-abcd-0147-1935-3ff456ed46d3@volny.cz">Jistotu
samozřejmě nemám, i když to je první věc, která se při každé
revizi kontroluje.
<br>
Ale ani přechodový odpor zase nemusí být až tak fatální.
<br>
PE není za normálních okolností proudově zatěžován, takže tam nemá
jak vzniknout velký napěťový úbytek.
<br>
A pokud jde o jeho ochrannou funkci ve spolupráci s fíčkem, tak
těch pár mA se i přes dost velký odpor nějak protlačí.
<br>
<br>
PL
<br>
<br>
*******************
<br>
<br>
Dne 11.6.2022 v 14:47 Jaroslav Lukeš napsal(a):
<br>
<blockquote type="cite">A máte jistotu, že PE nikdy nemá
přechoďák, který vede až od desítek voltů?
<br>
</blockquote>
<br>
</blockquote>
<br>
</body>
</html>