<html>
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;
      charset=ISO-8859-2">
  </head>
  <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
    <div class="moz-cite-prefix">Ten přechodový odpor tam je do doby,
      než se prorazí, pak není, dokud to místo zase nezoxiduje. A ze
      zkušeností, blízko kuchyně se udělá izolační vrstva někdy i za pár
      dní, jindy za půl roku.<br>
      <br>
      Lidi třeba mění baterkx v ovladači a ta stará má 1,52V...<br>
      <br>
      Všechno jsou to přechodové odpory<b> vzniklé z proudového
        nenamáhání kontaktů.</b><br>
      <br>
      Stačí to tak?<br>
      <br>
      <br>
      Petr Labaj napsal(a):<br>
    </div>
    <blockquote type="cite"
      cite="mid:f6c853f0-abcd-0147-1935-3ff456ed46d3@volny.cz">Jistotu
      samozřejmě nemám, i když to je první věc, která se při každé
      revizi kontroluje.
      <br>
      Ale ani přechodový odpor zase nemusí být až tak fatální.
      <br>
      PE není za normálních okolností proudově zatěžován, takže tam nemá
      jak vzniknout velký napěťový úbytek.
      <br>
      A pokud jde o jeho ochrannou funkci ve spolupráci s fíčkem, tak
      těch pár mA se i přes dost velký odpor nějak protlačí.
      <br>
      <br>
      PL
      <br>
      <br>
      *******************
      <br>
      <br>
      Dne 11.6.2022 v 14:47 Jaroslav Lukeš napsal(a):
      <br>
      <blockquote type="cite">A máte jistotu, že PE nikdy nemá
        přechoďák, který vede až od desítek voltů?
        <br>
      </blockquote>
      <br>
    </blockquote>
    <br>
  </body>
</html>