<html>
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  </head>
  <body>
    No je otázka, kolik toho odlejete.<br>
    Když to budou pro jednoduchost 3 litry, bude tam tak 1 g kyslíku a z
    něho může vzniknout N gramů organických peroxidů (většinu hmotnosti
    dodá IPA). Netroufám si odhadnout, zda N je pod 1 kvůli nízké
    výtěžnosti reakce, nebo třeba přes 10.<br>
    <br>
    Organické peroxidy jsou regulérní výbušniny, kdy pro 1 g není
    problém udělat díru skrz dlaň, nebo utrhnout všechny prsty. No a
    tady teda máme řádově nějaké takové množství, jenže v ne nijak
    extrémně pevné nádobě s hořlavou kapalinou...<br>
    <br>
    PH<br>
    <br>
    <div class="moz-cite-prefix">Dne 08.04.2022 v 20:28 Michal Vanka
      napsal(a):<br>
    </div>
    <blockquote type="cite"
cite="mid:CAGXORdWyW07tTrUbOfUVx=84HFyhGDZYtLGobnksj-zo1SVyMw@mail.gmail.com">
      <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
      <div dir="ltr">Pokud tomu dobre rozumim, tak to muze krystalizovat
        jen,
        <div>kdyz je pritomen kyslik. Cili kdyz 5L kanystr po odliti
          potrebneho</div>
        <div>mnozstvi zavru, tak kyslik, ktery se do nej dostane se
          spotrebuje</div>
        <div>na onu reakci a pote uz by to melo byt v cajku, ne?</div>
        <div>Michal</div>
        <div><br>
        </div>
      </div>
      <br>
      <div class="gmail_quote">
        <div dir="ltr" class="gmail_attr">On Tue, Apr 5, 2022 at 2:31 PM
          F_Prik <<a href="mailto:fprik@fprik.net"
            moz-do-not-send="true" class="moz-txt-link-freetext">fprik@fprik.net</a>>
          wrote:<br>
        </div>
        <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px
          0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">Viz
          též článek "Výbuchy v laboratořích, aneb zrádný
          isopropylalkohol"<br>
          <br>
          > <a
href="https://www.tretiruka.cz/news/vybuchy-v-laboratorich-aneb-zradny-isopropylalkohol/"
            rel="noreferrer" target="_blank" moz-do-not-send="true"
            class="moz-txt-link-freetext">https://www.tretiruka.cz/news/vybuchy-v-laboratorich-aneb-zradny-isopropylalkohol/</a><br>
          <br>
          citace:<br>
          <br>
             … Právě z tohoto důvodu je např. v USA isopropylalkohol
          (neboli <br>
          2-propanol) zařazený z hlediska možné tvorby peroxidů do
          patřičné <br>
          skupiny a skladovaný by měl být v laboratorních podmínkách s <br>
          vyloučením světla a tepla a ne déle než 12 měsíců po prvním <br>
          otevření balení. …<br>
        </blockquote>
      </div>
    </blockquote>
  </body>
</html>