<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2">
</head>
<body>
<p><font face="Times New Roman">Dobrý den,</font></p>
<p><font face="Times New Roman">nemohu se nepodělit o čerstvou
zkušenost. Třeba mi zdejší experti na mikrovlnnou techniku
řeknou, v čem moje úvaha nefungovala.</font></p>
<p><font face="Times New Roman">Barvili jsme vajíčka a že prý bych
tu barvu mohl trochu přihřát. Dal jsem tedy skleničku s barvou,
ale i s vajíčkem do mikrovlnky - ale jen na chvilku. Za chvíli
se ozvala rána a z mikrovlnky tekla zelená voda. Vajíčko bouchlo
tak, že rozbilo tlustostěnnou sklenici.</font></p>
<p><font face="Times New Roman">Otázek by tam bylo víc. Když dám
přihřát talíř polívky, na vrchu se už vaří a dole je studená.
Vajíčko schované 5 cm pod hladinou se natlakovalo a bouchlo. No
dobrá, mohla do něj jít energie ze strany. Ale tam se sice může
dotýkat sklenice, ale jen bodově. Jinak je okolo něj taky vrstva
vody průměrně 1 cm tlustá. Nebo snad vajíčko pohlcuje energii
líp než voda? Jaká může být hloubka vniku mikrovln 2,4 GHz do
vody?</font></p>
<p><font face="Times New Roman">Když už se vajíčko natlakovalo a
bouchlo, kde vzalo takovou sílu, aby rozbilo sklenici? Skořápka
toho vydrží sice dost na tlak z venku, ale i zevnitř? Nečekal
bych, že tlak, který dokáže roztrhnout skořápku, s sebou vezme i
3 mm tlusté sklo.</font></p>
<p><font face="Times New Roman">Anděl</font><br>
</p>
</body>
</html>