<html>
  <head>

    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2">
  </head>
  <body>
    <p><font face="Times New Roman">Dobrý den,</font></p>
    <p><font face="Times New Roman">nemohu se nepodělit o čerstvou
        zkušenost. Třeba mi zdejší experti na mikrovlnnou techniku
        řeknou, v čem moje úvaha nefungovala.</font></p>
    <p><font face="Times New Roman">Barvili jsme vajíčka a že prý bych
        tu barvu mohl trochu přihřát. Dal jsem tedy skleničku s barvou,
        ale i s vajíčkem do mikrovlnky - ale jen na chvilku. Za chvíli
        se ozvala rána a z mikrovlnky tekla zelená voda. Vajíčko bouchlo
        tak, že rozbilo tlustostěnnou sklenici.</font></p>
    <p><font face="Times New Roman">Otázek by tam bylo víc. Když dám
        přihřát talíř polívky, na vrchu se už vaří a dole je studená.
        Vajíčko schované 5 cm pod hladinou se natlakovalo a bouchlo. No
        dobrá, mohla do něj jít energie ze strany. Ale tam se sice může
        dotýkat sklenice, ale jen bodově. Jinak je okolo něj taky vrstva
        vody průměrně 1 cm tlustá. Nebo snad vajíčko pohlcuje energii
        líp než voda? Jaká může být hloubka vniku mikrovln 2,4 GHz do
        vody?</font></p>
    <p><font face="Times New Roman">Když už se vajíčko natlakovalo a
        bouchlo, kde vzalo takovou sílu, aby rozbilo sklenici? Skořápka
        toho vydrží sice dost na tlak z venku, ale i zevnitř? Nečekal
        bych, že tlak, který dokáže roztrhnout skořápku, s sebou vezme i
        3 mm tlusté sklo.</font></p>
    <p><font face="Times New Roman">Anděl</font><br>
    </p>
  </body>
</html>