<html xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40"><head><meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=utf-8"><meta name=Generator content="Microsoft Word 15 (filtered medium)"><style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:"Cambria Math";
        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0cm;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri",sans-serif;}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;}
@page WordSection1
        {size:612.0pt 792.0pt;
        margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style></head><body lang=CS link=blue vlink="#954F72" style='word-wrap:break-word'><div class=WordSection1><p class=MsoNormal>Mléko ohřáté v mikrovlnce není problém poznat i na fotce:-)</p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Při obou způsobech ohřevu se sráží bílkoviny a možná ještě něco. Konvenčně skončej na stěnách nádoby, způsobí připálení a ohřívající osoba se poučí, že je potřeba dobře míchat. V mikrovlnce se bílkovina sráží ve významné části objemu a v nehybné kapalině se pospojuje do nechutných cárů.</p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Když se takový mlíko dostatečně naředí a nalije do mělké tmavé nádoby (pánvička), jsou zcela objektivně vidět.</p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Úplně nejhůř dopadne čerstvé, nijak neupravené mléko, naopak trvanlivé, které již bylo důkladně tepelně upraveno dopadne podstatně líp.</p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Rady pro manželky:</p><p class=MsoNormal>1. Ohřívat na několik etap a mezi tím zamíchat, nejlíp tak, aby se při pokračování ohřevu ještě točilo setrvačností.</p><p class=MsoNormal>2. Taky pomůže vhodný emulgátor, např. rum, pardon tuzemák:-)</p><p class=MsoNormal>(ještě s kakaem a skořicí mňam doporučuji)</p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>PH</p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><div style='mso-element:para-border-div;border:none;border-top:solid #E1E1E1 1.0pt;padding:3.0pt 0cm 0cm 0cm'><p class=MsoNormal style='border:none;padding:0cm'><b>Od: </b><a href="mailto:mrazik@volny.cz">Miroslav Mraz</a><o:p></o:p></p></div><p class=MsoNormal>Mám dojem, že mluvíte každý o něčem jiném. Podivná tekutina, kterou </p><p class=MsoNormal>běžně kupujete v krabici pod názvem "mléko" se pro výživu malé ovce </p><p class=MsoNormal>zřejmě vůbec nedá použít. Já bych to tedy nedal ani svému kocourovi, </p><p class=MsoNormal>není na to přizpůsoben a vím, že mu to nedělá dobře. Soused ovce chová a </p><p class=MsoNormal>pro mléko jezdí do kravína, tam mají opravdické kravské mléko nadojené </p><p class=MsoNormal>přímo z vemene. A těch chovatelů tam jezdí víc, takže to nebude náhoda.</p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Mrazík</p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Dne 04. 04. 21 v 20:55 Dodo Racek napsal(a):</p><p class=MsoNormal>> Ohriate dohoruca v MW voci zohriatemu dohoruca na sporaku rozoznam podla </p><p class=MsoNormal>> chuti aj ja. Z MW je take mikrohrudkovate. Nechuti mi. Nevypijem ho. Par </p><p class=MsoNormal>> krat to zena na mne skusala.</p><p class=MsoNormal>> </p><p class=MsoNormal>> Dodo</p><p class=MsoNormal>> </p><p class=MsoNormal>> Dňa ne 4. 4. 2021, 19:51 Zdenek <zdej@atlas.cz <mailto:zdej@atlas.cz>> </p><p class=MsoNormal>> napísal(a):</p><p class=MsoNormal>> </p><p class=MsoNormal>>     Kolega choval ovce a říkal, že malé ovečky poznají mléko ohřáté</p><p class=MsoNormal>>     v mikrovlnce a odmítají ho...____</p></div></body></html>