<html><head></head><body>Nechtěně jsem experimentálně ověřil, že s tuky v mikrovlnce to je určitě zajímavé. Máslo v hrnku, rozpouštěné na knedlíky. Normálně se rozteklo. Nic nenasvědčovalo problému. Při otvírání dvířek se trochu zatřáslo. V ten moment vybuchlo. Hrnek jen lehce vymaštěný a máslem vymalovaná mikrovlnka. Že by podobný princip jako u vajíčka?<br>Zeman<br><br><div class="gmail_quote">4. dubna 2021 17:46:47 SELČ, Zdenek <zdej@atlas.cz> napsal:<blockquote class="gmail_quote" style="margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding-left: 1ex;">
<pre class="k9mail">Vypadá to, že máte společnou zálibu v experimentech. :-)<br>O pokusech s vajíčkem v mikrovlnce (ideálně, když exploduje až po otevření dvířek) se mluvilo už za mých školních let. Ale pouze teoreticky. Nikdo neměl odvahu to doma zkusit. Konečně se našel někdo, kdo to ověřil v praxi. :-)<br><br>-----Original Message-----<br>From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On Behalf Of Vláďa Anděl<br>Sent: Sunday, April 4, 2021 1:36 PM<br>To: hw-list@list.hw.cz<br>Subject: Re: OT: barveni vajicek<br><br>Teď mi přítelkyně řekla, že ohřála uvařené vejce bez skořápky v <br>mikrovlnce, vyndala ho, píchla do něj vidličkou a vejce bouchlo. Takže <br>to není jen tlak páry na skořápku, jak jsem si myslel. Ta superpřehřátá <br>kapalina je zajímavé vysvětlení. Asi jako když podchlazená voda <br>nezmrzne, dokud nedostane nějaký mechanický impulz. Voda je v tomhle <br>velice zajímavá.<br><br>Anděl<hr>HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz<br>Hw-list@list.hw.cz<br><a href="http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list">http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list</a><br></pre></blockquote></div><br>-- <br>Odesláno aplikací K-9 Mail ze systému Android. Omluvte prosím moji stručnost.</body></html>