<html xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40"><head><meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=utf-8"><meta name=Generator content="Microsoft Word 15 (filtered medium)"><style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
{font-family:"Cambria Math";
panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
{font-family:Calibri;
panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
{margin:0cm;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri",sans-serif;}
a:link, span.MsoHyperlink
{mso-style-priority:99;
color:blue;
text-decoration:underline;}
.MsoChpDefault
{mso-style-type:export-only;}
@page WordSection1
{size:612.0pt 792.0pt;
margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;}
div.WordSection1
{page:WordSection1;}
--></style></head><body lang=CS link=blue vlink="#954F72"><div class=WordSection1><p class=MsoNormal>To samozřejmě znám. Ale představa, že to budu celé odpoledne kalibrovat a na závěr zjistím, že je to třeba už nelineární vedla k závěru, že bude lepší čidlo vyměnit, což zabralo pár minut.</p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Ale můj dotaz směřoval ke zkušenostem s odolností čidel proti podobným vlivům, tedy jaké použít, aby se to nestalo.</p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>PH</p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal><b>Od: </b><a href="mailto:butan@centrum.cz">Lubor Otta</a><br>https://www.etrafika.cz/ftp/navody/solny_test_kalibrace_vlhkomeru.pdf</p><p class=MsoNormal>Tak tady je postup, a NaCl udělá 75% relativní vlhkost,</p><p class=MsoNormal>Lubor</p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>U vlhkoměrů je hlavní problém s dlouhodobou stabilitou a </p><p class=MsoNormal>opakovatelností. Např. poměrně luxusní Si7021 se rozbil po té, co </p><p class=MsoNormal>podnájemníkova slečna vytřela v kuchyni nějakým agresivnějším </p><p class=MsoNormal>prostředkem. Od té doby ukazoval asi o 20 % víc, včetně toho, že při </p><p class=MsoNormal>delším vaření bylo na grafu třeba hodinu přes 110 % :-)</p></div></body></html>