<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2">
</head>
<body text="#000000" bgcolor="#FFFFFF">
<p><font face="Times New Roman">Dobrý den,</font></p>
<p><font face="Times New Roman">ve sklípku s jablky to přítelkyně
asi přehnala s vlhkostí - nechala na podlaze dva lavóry s vodou.
Sklípek je v zemi - v kopci mimo barák. Na stěnách, kde to bylo
vždycky kritické (stěny sousedí s venkovním vzduchem), jsem
parotěsně nalepil polystyrén a celý sklípek jsem vymaloval
vápenným nátěrem. Polystyrén je v pohodě (suchý), ale po
betonových stěnách, které jsou hluboko v zemi, teče voda a jsou
tam tmavé šmouhy - asi plíseň. Jabka zůstala jako čerstvá
(nezcvrkla), ale u některých odrůd se na koncích stopek tvoří
plíseň. A tak přemýšlím, jaká opatření udělat před příští
úrodou. <br>
</font></p>
<p><font face="Times New Roman">Řídit vlhkost? Jaká by byla
optimální, aby jabka vydržela a aby se ve sklípku netvořila
plíseň?</font></p>
<p><font face="Times New Roman">Nechat tam svítit malou 4W UV
zářivku? Dřív byly v módě ionizátory vzduchu na principu sršení
vn z hrotu. Má to taky dezinfekční účinky? <br>
</font></p>
<p><font face="Times New Roman">Už před lety tady někdo psal, že se
dá v Číně koupit vyvíječ dusíku na principu molekulového filtru.
Jednou jsem v rádiu slyšel, že při profi skladování se jabkům
sebere kyslík a prý se tím zataví proceey, které vedou je kažení
jablek. Pokud by cena byla únnosná, koupil bych si to pro
kvalitnější Pbf pájení dusík bych foukal i do jablek.</font></p>
<p><font face="Times New Roman">Která z těch cest je ta správná?</font></p>
<p><font face="Times New Roman">Anděl</font><br>
</p>
</body>
</html>