<html><body><p>Docela mě to překvapilo. Babička užívala kalium chloratum a byly to docela malé tabletky. Ale asi si to špatně pamatuju, teď koukám, že mají 500 mg.</p><p><br></p><p>Ale asi není vhodné tím jídlo přesolit:</p><p>Příznaky předávkování: svalová slabost, brnění a mravenčení v končetinách (parestezie), ochrnutí, nepravidelnosti v srdečním rytmu až zástava srdce. Při výskytu těchto příznaků přerušte užívání přípravku a okamžitě vyhledejte lékaře!</p><p>:-)</p><p><br></p><p>PH</p><p><br></p><p>Od: Balu <a href="mailto:balu@k-net.fr">balu@k-net.fr</a></p><blockquote>tu sa to tiez predava. Pozeral som co je to za kravinu :-) zvyseny obsah drasliku nue je problem?<br><br>> On 13.12.2014, at 11:02, Pavel Troller <patrol@sinus.cz> wrote:<br>> Kdykoliv jede někdo z rodiny do UK, vždy si u něj objednám toto:<br>> http://www.losalt.com<br>> Jde o směs 66% KCl a 33% NaCl. Používám to v běžné kuchyni místo klasické<br>> NaCl a musím říct, že mi to velice vyhovuje, výrazně to mírní mé zdravotní <br>> problémy. Navíc bych subjektivně řekl, že KCL je ještě slanější než NaCl,<br>> takže stačí menší gramáž této směsi na dosažení stejného chuťového vjemu.<br>> Na webu lze dohledat distribuci po světě - v Evropě je k dispozici v řadě<br>> zemí, ČR však mezi nimi není. To lze řešit několika způsoby:<br>> - obdobným produktem, který by u nás k dispozici byl<br>> - zdrojem kvalitního KCl, který lze bez obav konzumovat - směs si pak<br>> umíchám sám<br>> - dovozem originálního produktu - vidím, že by měl být k mání v Rakousku<br>> i Německu, ale ačkoliv jsem již manželku zaúkoloval, aby se na svých<br>> služebních cestách po něm podívala, zatím nebyla úspěšná.<br>> Je o tázkou také, jak to bude s cenou - věřím, že i KCl v P.A. čistotě<br>> by nemusel být tak drahý a že by to bylo asi nejjednodušší řešení...<br>> Co o tom soudíte, kolegové chemici a kuchaři (kuchařina je stejně jen<br>> speciální obor organické chemie :-) :-) ) ?</blockquote></body></html>