<html><body>Nazev je trochu bulvarni, ale je to preklad knihy ktera se v nemecku stala bescelerem, autor neni pomateny samozvany verozvest, ale vystudovany odbornik na potravinarskou chemii ,ktery prednasi na dvou nemeckych univerzitach, pravda rada tzv. odborniku na vyzivu ho nemusi a jeho nazory povazuje za kontraverzni. <br>Sam nemohu posoudit ,ale pokud jde o obili a chleba nemohu nez s knihou souhlasit.<br><br>Hutta<br><br><p><br>---------- Původní zpráva ----------<br>Od: Jan Waclawek &lt;konfera@efton.sk&gt;<br>Datum: 26. 11. 2012<br>Předmět: Re: OT drozdie a kvasok, Re: domaci pekarna</p><blockquote>&gt;Kvasek a drozdi jsou v zasade podobne veci, ale jak tady casto pada - dabel je v detailech. <br>&gt;Kvasek pri sve cinnosti produkuje jine chemikalie (zejmena kyselinu mlecnou), <br><br>Aha, takze rozdiel je v tom, ze to nie je monokultura kvasiniek, ale je to<br>zmes aj s bakteriami.<br><br>Problem vidim v neriadenosti (citaj: nereprodukovatelnosti, lahkej<br>"poklazitelnosti") tvorby takejto zmesi tak, ako ste to opisali. Teda<br>*problem* to nie je, len sa mi to nepaci. Aj za varenim/pecenim su nejake<br>zakladne principy a podla mna ich je dobre poznat.<br><br>Je to podobne, ako pri robeni vina. Aj pri "pouziti" "divokych" kvasiniek<br>"nejako" to vino vykvasi, ale su dovody na pouzitie slachtenych monokultur.<br><br>&gt;Podrobneji a docela dobre je problematika popsana v knize sokujici-pravda-o-potravinach-udo-pollmer<br>&gt;jde to najit na internetu <br><br>No, ono uz ten nazov naznacuje kvalitu a vyvazenost informacii, ktore bude<br>tato publikacia schovavat.<br><br>Ale dakujem, pozriem, vyfiltrujem... :-)<br><br>wek<br><br><br>_______________________________________________<br>HW-list mailing list  -  sponsored by <a href="http://www.HW.cz">www.HW.cz</a><br>Hw-list@list.hw.cz<br><a href="http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list">http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list</a></blockquote></body></html>