<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-2">
<META content="MSHTML 6.00.2900.3157" name=GENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=#ffffff>
<DIV><FONT size=2>Máme už několik let Electrolux 2 ind. +2 obyč. a když se na
tom během chvilky naučila vařit i tchyně (mají plyn) a nemůže si to
vynachválit, tak to něco znamená :))</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>Dnes bych volil 4x ind. . Funguje na tom všechno, na co
"chytne" magnet.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>AZE</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT> </DIV>
<BLOCKQUOTE
style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
<DIV style="FONT: 10pt arial">----- Original Message ----- </DIV>
<DIV
style="BACKGROUND: #e4e4e4; FONT: 10pt arial; font-color: black"><B>From:</B>
<A title=phudecek@tiscali.cz href="mailto:phudecek@tiscali.cz">Pavel
Hudecek</A> </DIV>
<DIV style="FONT: 10pt arial"><B>To:</B> <A title=hw-list@list.hw.cz
href="mailto:hw-list@list.hw.cz">HW-news</A> </DIV>
<DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Sent:</B> Thursday, September 27, 2007 9:08
AM</DIV>
<DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Subject:</B> Re: Silně OT :-) indukční vaření
(bylo Spotřebiče MORA)</DIV>
<DIV><BR></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Jiné návyky to vyžaduje, jinak by to nemohlo být
výrazně lepší (tedy jiné). Speciální nádobí ovšem nikoli, optimálně funguje
nejlevnější smaltované.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Hlavní výhoda je, že se to dá dobře a rychle
regulovat (odezva je rychlejší, než u plynu). Pokud zapnete plotýnku o výkonu
2 kW na max, stane se z jakéhokoli hrnce rychlovarná konvice. Protože je
přenos výkonu přímý, stoupá teplo okolo a nádobí lze většinou brát
holou rukou za ucha, aniž byste se popálil.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT><FONT face=Arial
size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Maximálně užitečná featura (ale nikoli samozřejmá
u všech typů) je možnost přepínat způsob regulace, zda na stabilní výkon
(optimální na trvalé udržování mírného varu zcela bez nutnosti míchání, i
kdyby se vařená poživatina normálně </FONT><FONT face=Arial size=2>měla
připálit po chvilce nepozornosti), nebo stabilní teplota (smažení, nebo
superúsporné vaření v papiňáku - nastavíte takovou teplotu, aby tlak nestačil
na otevření ventilu).</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Pokud k tomu ještě má možnost vypnutí po
nastaveném čase, můžete klidně na celé vaření odejít a vrátit se až když je
hotovo a teplota klesla na poživatelnou hodnotu.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Obecně: Je to skutečně něco výrazně jiného.
Výhody jsou tím větší, čím více je vařící osoba ochotna o vaření přemýšlet a
zpočátku i experimentovat.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Je dobré mít ovšem alespoň 1 plotýnku obyčejnou,
protože na indukčních nechodí příliš vodivé nádobí, tedy ani hliníková,
teflonovaná pánvička.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>PH</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<BLOCKQUOTE
style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
<DIV
style="BACKGROUND: #e4e4e4; FONT: 10pt arial; font-color: black"><B>From:</B>
<A title=jan.kuba@seznam.cz href="mailto:jan.kuba@seznam.cz">jan.kuba</A>
</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT><BR></DIV>aze napsal(a):<BR><BR>>Když
novou desku, tak indukční.<BR><BR>Můžete prosím popsat proč indukční (
výhody)...???<BR>Mám jednu známou ( kuchařka) a ta onehdy prohlásila, že se
na tom nedá <BR>normálně vařit. Je prý třeba jiné "návyky"
a nutnost použití spec. <BR>nádobí.</BLOCKQUOTE>
<P>
<HR>
<P></P>_______________________________________________<BR>HW-list mailing
list - sponsored by
www.HW.cz<BR>Hw-list@list.hw.cz<BR>http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list<BR></BLOCKQUOTE></BODY></HTML>