<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-2">
<META content="MSHTML 6.00.2900.3157" name=GENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=#ffffff>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Jiné návyky to vyžaduje, jinak by to nemohlo být 
výrazně lepší (tedy jiné). Speciální nádobí ovšem nikoli, optimálně funguje 
nejlevnější smaltované.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Hlavní výhoda je, že se to dá dobře a rychle 
regulovat (odezva je rychlejší, než u plynu). Pokud zapnete plotýnku o výkonu 2 
kW na max, stane se z jakéhokoli hrnce rychlovarná konvice. Protože je přenos 
výkonu přímý,&nbsp;stoupá teplo okolo a nádobí lze většinou&nbsp;brát holou 
rukou za ucha, aniž byste se popálil.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Maximálně užitečná featura (ale nikoli samozřejmá u 
všech typů) je možnost přepínat způsob regulace, zda na stabilní výkon 
(optimální na trvalé udržování mírného varu zcela bez nutnosti míchání, i kdyby 
se vařená poživatina normálně </FONT><FONT face=Arial size=2>měla připálit po 
chvilce nepozornosti), nebo stabilní teplota (smažení, nebo superúsporné vaření 
v papiňáku - nastavíte takovou teplotu, aby tlak nestačil na otevření 
ventilu).</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Pokud k tomu ještě má možnost vypnutí po nastaveném 
čase, můžete klidně na celé vaření odejít a vrátit se až když je hotovo a 
teplota klesla na poživatelnou hodnotu.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Obecně: Je to skutečně něco výrazně jiného. Výhody 
jsou tím větší, čím více je vařící osoba ochotna o vaření přemýšlet a zpočátku i 
experimentovat.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Je dobré mít ovšem alespoň 1 plotýnku obyčejnou, 
protože na indukčních nechodí příliš vodivé nádobí, tedy ani hliníková, 
teflonovaná pánvička.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>PH</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<BLOCKQUOTE 
style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
  <DIV 
  style="BACKGROUND: #e4e4e4; FONT: 10pt arial; font-color: black"><B>From:</B> 
  <A title=jan.kuba@seznam.cz href="mailto:jan.kuba@seznam.cz">jan.kuba</A> 
  </DIV>
  <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT><BR></DIV>aze napsal(a):<BR><BR>&gt;Když 
  novou desku, tak indukční.<BR><BR>Můžete prosím popsat proč indukční ( 
  výhody)...???<BR>Mám jednu známou ( kuchařka) a ta onehdy prohlásila, že se na 
  tom nedá <BR>normálně vařit.&nbsp; Je prý třeba jiné "návyky"&nbsp; a&nbsp; 
  nutnost použití spec. <BR>nádobí.</BLOCKQUOTE></BODY></HTML>