OT: barveni vajicek
Pavel Hudecek
edizon na seznam.cz
Pondělí Duben 5 14:55:57 CEST 2021
Normálně se vždycky propichoval vzduchovej vak, aby vajíčko při běžném vaření ve vodě neprasklo. To funguje. Propichovat někde jinde mi přijde jako blbost:-)
PH
Od: Josef Dvoracek
> vejce propíchnuté jehlou ... prošla žloutkem
Máte to opravdu vyzkoušené? Myšlena je jehla na šití, tj, v podstatě o
zanedbatelném průměru, nebo nějaká silnější?
Mám experimentálně potvrzeno, že vejce, propíchnuté pouze (!) na úroveň
bílku vybuchuje přibližně stejně, jako vejce nepropíchnuté. A vzhledem k
rychlosti expanze jsem neměl dojem, že by milimetrový otvor mohl něco
změnit, ale nevěděl jsem o Vámi zmiňované nutnosti propíchnutí žloutku..
jd
On 05. 04. 21 9:16, Jindrich Fucik wrote:
> Na druhou stranu vejce propíchnuté jehlou tak, aby jehla udělala dírku
> do skořápky a prošla žloutkem, už nebouchne. Ale na talíři není hezké,
> je takové zamíchané.
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20210405/ea11dd64/attachment.html>
Další informace o konferenci Hw-list