RE: Re: Nezbytné příslušenství pro 3D tiskárnu na začátek

JAROSLAV LUKEŠ lsh na wo.cz
Úterý Prosinec 8 14:59:29 CET 2020


Mám v práci Rebel2Z a je to úplně jiná liga oproti číně nebo Průšovi. Můžu napsat to samé.
  
 Jediné, co s Rebelem nebo lepší čínou nejde, je velká tloušťka vrstvy (0,4mm) neboť tiskárny jsou stabilní a pevné oproti "gumovému" Průšovi, který tu tlustou vrstvu tou svojí nestabillitou i tak bez potíží "zalisuje". 0,3 je tak maximum co jde u 0,4 trysky a raději používám 0,2.
  
 
-------- Původní zpráva -------
Od: Michal Grunt <michal.grunt na gmail.com>
Datum: 08.12.2020 14:34
 
|   V tomhle má výhodu Průša (taky si to nechá zaplatit). Mám tiskárnu Rebel 2 a ta chtěla fakt hodně nastavení a pořád to není nějak ono. Mám podezření na nerovné zavitove tyce osy Z. I když jsem v obchodě vybíral ty nejrovnejsi a na stole se jakž takž kutalely, tak je na výrobku vidět, že nejsou úplně rovné. A předělat to znamená rozebrat polovinu tiskárny a už bych tam dal raději trapezy rovnou na motoru a rovnou predelal i zbytek. Takže totalka... Prusu jsem známému vybalil z krabice, složil, zkalibrovat výšku trysky nad podložkou (podložka se rovnat "na papirek" nemusi) a nic dalšího jsem řešit nemusel. V Průša sliceru zvolím typ materiálu, vygeneruji g-kody, pošlu do tiskárny a tisknu. Už první vytisk byl v pohodě (PLA, ABS, PETG) a nebylo potřeba nastavovat nic. Magnetická podložky je super. Mazat není potřeba. Drží na tom dobře i malé díly. Známý vzal tu s texturovanym povrchem a povrch první vrstvy vypadá moc pěkne.
|   
|  Určitě některé ty čínské tiskarny budou také v pohode, ale pokud chce mít někdo jistotu tak s Prusou nemůže šlápnout vedle.
|   
 --- http://klikni5.tiscali.cz
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20201208/c6c81abb/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list